Húsvéti akció: sonkát ajándékoztak a rászoruló csepeli családoknak és a nyugdíjasoknak

Kategória: Közélet 2019. április 18. csütörtök, 11:33

GMA 7911A húsvéti ünnepre tekintettel összesen 1837 kiló sonkával segítette a rászoruló csepeli családokat és a nyugdíjasokat az önkormányzat. A füstölt sonkát és tormát tartalmazó csomagok osztása a rászorulóknak április 15-én kezdődött a Humán Szolgáltatások Igazgatósága épületében, majd az időseknek a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban folytatódott. A városvezetés képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester adták át a csomagokat. Mindenkinek áldott húsvéti ünnepet kívántak.

A családokat az önkormányzat szociális ügyekkel foglalkozó intézménye, a HSZI választotta ki rászorultsági alapon. A munkatársak mintegy 1200 értesítő levelet küldtek ki. A nyugdíjasokat pedig a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház gyűjtötte össze. Az át nem vett csomagokat szociális alapon elsőként a csepeli nagycsaládosok kapják meg a szakmai munkatársak javaslata szerint.

Csepelen már hagyomány, hogy az önkormányzat az ünnepek közeledtével élelmiszertámogatást biztosít a szociálisan nehéz sorsú helyi lakosoknak. A kerületben több éve példaértékű a jótékonyság, tavaly ősszel krumpli- és almaosztás volt, advent időszakában élelmiszercsomagot kaptak a rászoruló gyermekek.

AZS

 

Utoljára frissítve: 2019. április 18. csütörtök, 12:01