A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csepelen

Kategória: Közélet 2019. február 25. hétfő, 15:37

TBE 0373Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a polgármesteri hivatal falán 2011-ben elhelyezett emléktáblánál tartotta megemlékezését a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, valamint Morovik Attila alpolgármester és dr. Szeles Gábor jegyző helyezték el a megemlékezés koszorúját. 

Megemlékezett még a csepeli Fidesz-KDNP frakció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Szabó Magda Közösségi Tér, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda,  Budapest XXI. Kerület Csepel Választókerület Helyi Választási Bizottsága és a Vitézi Rend képviselői.

 

2000 óta, az első Orbán-kormány döntése alapján tartják február 25-én a kommunizmus áldozatainak emléknapját. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát.

 

Történészek szerint a kommunista eszméket hirdető terrorszervezeteknek körülbelül négyszer annyi ember esett az áldozatául, mint a nácizmus következtében.

 

Emlékezz és ne feledd!

 

 

Utoljára frissítve: 2019. február 25. hétfő, 16:34

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail