Nem támogatta a DK az ingyenes gyermekétkeztetést

Kategória: Közélet 2019. január 30. szerda, 17:06

korcimer

A képviselő-testület idei első ülésén döntöttek a gyermekétkeztetéshez szükséges pénzügy fedezet biztosításáról, valamint egyéb támogatásokról.

A képviselők többsége megszavazta az intézményi gyermekétkeztetés és a szociális étkeztetéshez szükséges pénzügyi fedezet biztosítását. A döntésre azért volt szükség, mert a szociális és intézményi gyermekétkeztetésre létrejött szerződés az ezt biztosító külső szolgáltatóval az év végén lejár, az önkormányzat pedig 2020. január 1-től is szeretné a szociális gyermekétkeztetést tovább biztosítani. A Demokratikus Koalíció politikusai közül Horváth Gyula nemmel szavazott, míg Borka-Szász Tamás tartózkodott a szavazáson. Ezzel ők elutasították a rászoruló csepeli gyerekek ingyenes étkeztetését. A jövő év január elsejétől kezdődő, ötéves időtartamra tervezett szolgáltatás az előírás keretei között, az étkezésben több választási lehetőséget fog biztosítani.

A testület ezen kívül megszavazta a Csepeli Birkózó Clubbal kötött támogatási szerződés módosítását. A dolog előzménye, hogy a 2018 elején megkötött szerződésben az önkormányzat kikötötte, hogy az évi 10 millió forint keretösszegű támogatást kizárólag az edzők tárgyév január, december hónapokra vonatkozó munkabéreire és annak járulékos költségeire költheti a szövetség. A mostani módosítással azonban lehetővé vált, hogy az összeget működési jellegű költségekre is fordíthatják.

A Fitt Jövő alapítvány azzal a kéréssel fordult Borbély Lénárd polgármesterhez, hogy az önkormányzat támogassa a III. Csepeli Fitnesz nap megrendezését. A testület megszavazta azt a polgármesteri előterjesztést, amely a fenti rendezvény megszervezéséhez 400 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a csepeli alapítványnak. A képviselők ezen kívül döntöttek egy Sás utcai ingatlan megvásárlásáról is.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail