Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában

Kategória: Közélet 2018. december 20. csütörtök, 11:03

GMA 5338A korábbi évekhez hasonlóan idén is ételosztást tart a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen, a Kossuth Lajos utca 138-148. számú lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban december 18-tól 22-ig. Az előző napokban, vasárnap, hétfőn és kedden a Védgát utcai nappali melegedőben fogadták az érkezőket szeretetvendégségen. A szerdai ételosztás költségeit a Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. viselte. Az ételosztásban önkéntesként vett részt Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester, valamint Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

 

A csepeli önkormányzat támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2011 óta tart ételosztást a rászorulóknak a karácsony előtti napokban. Eleinte a Királymajorban tették ezt, 2013-tól pedig a Kossuth Lajos utcai parkolóban. A segélyszervezet vendégségén az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene fogadja a rászorulókat. Szerdán ezer adag székelykáposztát, valamint gyümölcsöt, szaloncukrot osztottak szét a rászorulóknak és forró teával kínálták az érkezőket. Csütörtökön főételként pörköltet szolgálnak fel tésztával. Az ezer adag étel általában el szokott fogyni. Minden nap más vállalat támogatja az ételosztást.

Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a segélyszervezet egész évben támogatja a rászorulókat az egész országban. Karácsony előtt a Védgát utcai nappali melegedőbe főként családok, nyugdíjasok érkeztek. A szeretetvendégség nemcsak az ételosztásról szólt, hanem arról is, hogy az emberek együtt örüljenek az ünnepeken. A segélyszervezet a csepeli ételosztás után Gyulán és Debrecenben folytatja jótékonysági tevékenységét. Magánemberek a 1353-as telefonszámon támogathatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet; egy hívás árával, 250 forinttal járulhatnak hozzá a költségekhez. Ezen kívül a segélyszervezet honlapján, bevásárlóközpontok kuponjaival is támogathatják a szervezet jótékonysági tevékenységét.

cs. a.

Utoljára frissítve: 2018. december 20. csütörtök, 11:23

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail