Civil szervezet lesz a csepeli MSZP?

Kategória: Közélet csütörtök, 06 december 2018 10:57

szentA csepeli MSZP – hivatalos bejelentése alapján – azokkal a politikusaival indul az önkormányzati választáson, akik hűek Szenteczky Jánoshoz. Ám nem a saját nevükben, hanem civil szervezetként, mert úgy érzik: a párt Csepelen túlságosan lejáratódott.

Ahhoz, hogy még „civilebbnek” látszódjanak, várják a többi ellenzéki párt csatlakozását. A Demokratikus Koalíció hajlik rá, de még nem reagált. A többiek az uniós választások eredményét is kivárhatják. Az is lehet, hogy a szocialistáknak versenytársuk akad, Hadházy Ákos politikai mozgalma ugyanis hasonlóan „civil” jelölteket fog állítani az ország számos városában. Az MSZP polgármesterjelöltje és Szenteczky János é lő pajzsa a p árt közleménye szerint Takács Mónika, a párt önkormányzati politikusa lesz. Takács a pártházként működő Munkásotthon igazgatója. Az egykor jó hírű intézmény a több évtizedes elhanyagolás miatt gyalázatos állapotban van. Homlokzati elemei életveszélyesek, betondarabok potyognak az utcára. Ám az MSZP politikusa nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott pénzügyi segítséget, pedig csak annyit kért a kerület vezetése, hogy számoljanak el azzal, hogy mire költik a közpénzt.

 

takacsA Takács Mónikát és többi hű emberét háttérből irányító Szenteczky János a csepeli lakásmutyi bűnügyekben hűtlen kezelés vádjával még mindig bíróság előtt áll. Nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt viszont jogerősen elítélték. Így ő a 2014-es választáshoz hasonlóan nem lesz egyéni jelölt, viszont listán garantáltan befutó hely várományosa. Győzelem esetén alpolgármesteri pozícióból irányíthatná a kerületet. Miután a szocialisták polgármester-jelöltje Takács Krisztián hűtlen kezelési bűntettét nem ítélte el, sőt kiállt mellette, Szenteczkynek sem kell aggódnia, ha időközben elmarasztalnák a csepeli lakásmutyikkal kapcsolatban.

 

Az összes szocialista és a hozzájuk csatlakozó ellenzéki politikusok is az MSZP által működtetett, „civil” Csepelért Egyesület jelöltjei lehetnek. A „civil” szervezet elnöke persze ugyanaz a Takács Mónika, mint a párt polgármesterjelöltje. Vagyis az MSZP-s politikus saját civil szervezete nevében saját magát javasolta polgármesterjelöltnek, amit aztán elfogadott a saját pártja. Ezután kinevezte az összes politikustársát civilnek, és most várják a többi párt jelentkezőit.

 

 

Miért vezetik meg a választókat?

Mi értelme civilnek, vagyis nem pártpolitikusnak látszani azoknak, akik pártpolitikusok? – tehetnénk fel joggal a kérdést. A válasz egyszerű. Az MSZP neve Csepelen egyet jelent a politikai maffiával. Ha csak a jogerős bírósági ítéleteket nézzük, kettős emberölés, sikkasztás, pedofil bűncselekmények, különféle súlyú rágalmazások és más, kisebb bűntények miatt is elítéltek csepeli MSZP-s politikusokat az elmúlt tíz évben.

Viszont az elmúlt években több környező országban is magukat civilnek nevező szervezetek nyerték meg az önkormányzati választásokat. Ezért dönthettek úgy a szocialisták, hogy ők is civilnek adják ki magukat. De nem csak ők. A Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter és Magyar György nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom is hasonlóra készül. A Csepel. info hírblog információi szerint a kerületben dr. Szabó Szabolcs szervezi a mozgalmat. A hírblog szerint ők egy, az LMP-t és a Párbeszédet is megjárt politikust kívánnak „civilként” indítani. A választás egyik tétje számukra az, hogy Szenteczkyhez vagy dr. Szabó Szabolcshoz köthető polgármesterjelölt legyen-e Csepelen. Előbbi esetben Bangóné Borbély Ildikó, utóbbiban Szabó javára tudnák befolyásolni a 2022-es ellenzéki országgyűlési jelölt kiválasztását.

 

 

Csepel SC, Kis-Duna-part, sétányok

Amikor 2010-ben elveszítette az MSZP az önkormányzati választást, 10 milliárd forint volt a kerület vagyonvesztése. Már minden könnyen eladható ingatlanától „megszabadították” az önkormányzatot, mégis közel négymilliárd forint volt a folyószámlahitel. Egyetlen orvos és pedagógus sem volt, aki ne hitelből kapta volna a fizetését. A csődeljárás elől menekülve eladták Észak-Csepelt, beépítették a Tamariska-domb nagyobb részét, privatizálták a sétányokon az egykori Görgey Artúr iskolát és a csepeli Kis- Duna-part egy részét, és erre a sorsra szánták a Szárcsa Iskola területét is. A befektetőkkel már megegyeztek Észak-Csepel és a Kis-Duna-part beépítéséről, a sétányokon – a Görgey Iskola helyén – pedig egy grandiózus lakópark építéséről. Utóbbit annak ellenére tervezték, hogy a sétányokon újabb lakópark nélkül is nagy volt zsúfoltság a kevés parkolóhely miatt. A csepeli sportbarátoknak a legfájóbb pont mégis a Csepel SC bontási és beépítési terve. A sportlétesítményt homályos körülmények között, alvilági pletykák szerint 380 millió forintért játszotta át az MSZP egy párthoz közeli befektetői körnek. A Csepel SC-t megszerző üzleti köröket most Szenteczky János, Losonci Róbert, Takács Krisztián képviselik a Csepel.info hírblog egyik cikke szerint. Vagyis, ha nyernének a civil bőrbe bújt szocialisták, a régi tervek ismét megvalósulhatnának.

A Csepel.info cikkét itt olvashatják el

Utoljára frissítve: csütörtök, 06 december 2018 11:11

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail