Ismét Fogyatékosság-barát Munkahely lett a Humán Szolgáltatások Igazgatósága

Kategória: Közélet kedd, 04 december 2018 09:27

VTF 7035Második alkalommal részesült Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI). A díjat Borbély Lénárd polgármester és Szabó Kornélia a HSZI munkatársa vette át december 3-án a Nemzeti Színházban. 

 

A fogyatékos emberek világnapján idén 31 nagyvállalat, kisvállalkozás, civil szervezet és állami intézmény képviselőjét díjazták. Évről-évre azon munkáltatók pályázhatnak az elismerésre, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékosok toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A nyertes pályázók az elismerés megszerzését követően két évig jogosultak a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára, amely jelzi, hogy a szervezet nyitott a fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatására. Az elismerést - a hagyományoknak megfelelően - az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta át. Dr. Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes-államtitkár ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő munkavállalóknak ugyanúgy szerepük és helyük van a munkaerőpiacon, mint ép társaiknak. A kormány a teljes foglalkoztatottságot tűzte ki célul, melynek megvalósítása elképzelhetetlen nélkülük, hisz a fogyatékos emberek részei a társadalomnak, a nemzetgazdaságnak, az életünknek - tette hozzá a politikus. 

Csepel Önkormányzatát, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságát költségvetési intézmény kategóriában díjazták. Az intézmény évek óta kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre. A HSZI egységeiben rendszeresen szerveznek szemléletformáló tréningeket. A látássérült ügyfelek számára vezetősávot alakítottak ki. Ugyanakkor a kiemelt tervek között szerepel a bejárat akadálymentesítése is.

Utoljára frissítve: szerda, 05 december 2018 12:20

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail