Szakszervezeti tagok ünnepi találkozója

Kategória: Közélet szerda, 06 december 2017 10:17

Munkasotthon 20171205 1Szokásos év végi karácsonyi összejövetelét tartotta meg a Magyar Szakszervezetek Szövetségének csepeli alapszervezete a Munkásotthonban december 5-én. A jelenlévőket Papp Imre alapszervezeti titkár köszöntötte. Ábel Attila alpolgármester tolmácsolta Borbély Lénárd polgármester jókívánságait, majd a csepeli önkormányzat terveiről és eredményeiről beszélt. A meghívott vendégek között volt dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő. Az ünnepségen Németh Anna régi slágereket énekelt.

 

 

Ábel Attila elmondta, hogy az önkormányzat két korosztály gondjaival foglalkozik kiemelten: ők a gyermekek, fiatalok és az idősek. A nyugdíjas korúaknak köszönhetjük, hogy lehetővé tették számunkra a nyugodt életet. Az alpolgármester az utóbbi évek kerületi fejlesztéseivel kapcsolatban megemlítette, hogy folytatják az útépítést, az óvodák, bölcsődék, játszóterek felújítását. Tavasszal a korábbiakhoz képest nagyobb rekonstrukciót hajtanak végre a csepeli strandon, ezért egy ideig zárva lesz. A fürdőt továbbra is ingyen vehetik igénybe a csepeli nyugdíjasok. Az önkormányzat újabb pályázatot nyert városrehabilitációra, amely immár a negyedik a kerületben. Ezúttal Csillagtelepen újíthatják fel a társasházakat, közterületeket 1,7 milliárd forintból. Csillagtelep Csepel büszkesége volt a hatvanas években, éppen ideje, hogy újjávarázsolják a környezetet. Az önkormányzat szeretné visszavásárolni a lepusztult Görgey iskolát, amelyre vételi ajánlatot tett. A tervek szerint lebontanák az épületet, de a tornacsarnokát még megvizsgálják, alkalmas-e használatra. Az önkormányzat támogatja a rendőrséget, hogy tovább javuljon a közbiztonság. Mióta a kerület határain felszerelték a rendszámfelismerő kamerákat, jelentősen visszaesett a gépjárműlopások és a betörések száma.

Csepel nemrég megkapta a fogyatékosbarát önkormányzat címet. Ezzel elismerték, hogy a kerület élen jár a fogyatékkal élők támogatásában. Jelenleg hatvan olyan munkahely van, ahol fogyatékkal élők dolgozhatnak.

Fogarasi László, a Nyugdíjasokért Szakszervezeti Alapítvány elnöke röviden arról számolt be, hogy az alapítvány tőkéje csökken, ezért csak csekély támogatást tudnak nyújtani az időskorú szakszervezeti tagoknak.

 

Cs. A. 

Fotó: Somfai Sándor

Utoljára frissítve: szerda, 06 december 2017 10:22

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail