VI. Szent Erzsébet Jótékonysági Bál – másfél millió forintot adományoztak jótékony célokra

Kategória: Közélet 2017. november 20. hétfő, 10:44

TBE 3198Csepel önkormányzata idén hatodik alkalommal rendezte meg a Szent Erzsébet Jótékonysági Bált november 18-án. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük a XVIII. kerület polgármesterét, Ughy Attilát és feleségét. A jótékonysági bál fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke volt.

A jótékonysági bál alapvető célja minden évben különböző, rászoruló vagy hátrányos helyzetű közösségek támogatása. Ebben az évben a „Majd Megnövök Baptista Óvoda” támogatását és – a Csepeli Lelkészi Kör útmutatásával – a nehéz körülmények között élő csepeli családok megsegítését tűzték ki célul. A belépő- és támogatói jegyek árából befolyt összegből 750 000 – 750 000 forint támogatást kapnak a kedvezményezettek. Külön köszönet Felkainé Klinghammer Júliának és Felkai Péternek, akik 100 kg liszt és 100 kg cukor árával is segítettek. Az összeget a csepeli karitásznak adták át: ők intézik a vásárlást és a családoknak szánt karácsonyi élelmiszercsomagokba ők rakják majd bele a termékeket.

A jótékonysági gálaműsor keretében felléptek Turcsány Gergely és Bendó Csilla, a csepeli Freetime Studio 2000 TSE tagjai, akik különleges tánctudásukkal kápráztatták el a nagyérdeműt, ezen kívül örökzöld slágereket adott elő Janza Kata és Homonnay Zsolt páros.

A bálon jelen volt Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, önkormányzati képviselők, csepeli vállalkozók, önkormányzati cégek dolgozói, a hivatal munkatársai, valamint azok, akik támogatni kívánták a fenti kezdeményezést. A jótékonysági rendezvényen nem vettek részt a balliberális pártok, valamint a Jobbik képviselői. 

A bált a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

A bál főtámogatója:  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Támogatók: Alpiq, Folly Arborétum és Borászat,  Panyolai Szilvórium Zrt., Rizmajer Kézműves Sörfőzde 

A tombola nyereményeit felajánlották: Agricoale Kft. Csepeli KiwiSun szolárium, Folly Arborétum és Borászat, Gál Péter helyettes államtitkár (Földművelésügyi Minisztérium), La Panna cukrászda, Panyolai Szilvórium Zrt., Rizmajer Kézműves Sörfőzde, Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat

Utoljára frissítve: 2017. november 20. hétfő, 12:58