Közlekedésbiztonságra oktattak a Bóbita óvodában

Kategória: Közélet 2017. október 11., szerda 13:12

DSC 0022A Csepeli Gyereksziget program keretein belül elindult az első közlekedésbiztonsági oktatás a kerületi óvodásoknak. A program célja, hogy minden nagycsoportos gyermek játékosan sajátítsa el a biztonságos közlekedés alapjait.

 

A kerületi rendőrkapitányság közreműködésével a Bóbita óvoda növendékei megismerkedtek a fontosabb közlekedési jelzésekkel, a kerékpáros közlekedés alapszabályaival, illetve a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen tartozékokkal. A program második fordulójában a kicsik ellátogatnak a Csalitos óvoda KRESZ parkjába, ahol a megszerzett tudást átültetik a gyakorlatba, felváltva gyakorolják a gyalogos és biciklis közlekedést. A háromlépcsős programsorozatot egy családi délutánnal zárják az óvodában, ahol a játékok mellett egy mókás kvíz keretei között átismétlik a tanultakat.

A program a kerület mind a 25 óvodáját érinti, és jövő májusig tart. Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére létrejött projekt részeként az ovisok többméretű gyerekbiciklit, futóbiciklit, sőt még rollereket is kapnak az önkormányzattól. 

Utoljára frissítve: 2017. október 11., szerda 13:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail