Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?

Kategória: Közélet 2017. szeptember 19. kedd, 15:53

IMG 20170918 145056Borbély Lénárd polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, miután a Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft. nevű cég vette meg az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épületét. A csepeli önkormányzat is pályázott az ingatlanra, de a cég többet ígért. A befektetők szociális célú intézmény kialakítását szeretnék itt elérni. Az önkormányzat szerint azonban most is túlzsúfolt a környék, ezért a kerület vezetése legfeljebb családi parkot tart itt elfogadhatónak.

Csepel egyik legmodernebb iskoláját a túlköltekezés miatt ingatlaneladásokba menekülő MSZP-s önkormányzat záratta be, hogy az értékes telek eladásával próbálják a költségvetést kiigazítani. A tulajdonjogot az Ibiza-Építő Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. szerezte meg 2006-ban. Az Ibizának nem ez volt az egyetlen ingatlanszerzése a kerületben. A Kis-Duna parton luxuslakóparkot akartak építeni, így kezdték volna el Budapest legértékesebb parvonalának privatizációját és beépítését. Az építkezés a civilek és a Fidesz ellenállása miatt meghiúsult. A Kis-Duna parti telket a Borbély Lénárd vezette önkormányzatnak végül sikerült visszavásárolnia. Az egykori Napközis tábor a tervek szerint ismét a gyermekeket fogja szolgálni.

A Csikó sétányon álló épület állapota mindeközben a legelemibb karbantartási munkálatok és az őrzés mellőzése miatt folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben romlott. Az egykor gyerekzsivajtól hangos, szebb napokat látott udvarokat belepte a gaz és a parlagfű, termeiben, folyosóin hajléktalanok tanyáztak. Mivel a tulajdonos nem volt hajlandó semmilyen állagmegőrzésre, az önkormányzat záratta be a bejárati nyílásokat és fedte be a törött ablakokat. A kerület vezetése a Kis-Duna parthoz hasonlóan ezt az épületet is szerette volna visszavásárolni. A Pécsi 37 Kft. azonban többet kínált, így ők vehették meg az épületet.

Az új tulajdonos levelet juttatott el Borbély Lénárd polgármesterhez. Ebben arról számoltak be, hogy szociális célú hasznosítást terveznek az ingatlanon. Ebbe a munkásszállón, szociális otthonon, vagy más szociális rászorulókat támogató intézményen kívül akár hajléktalan szálló vagy menekültszálló is beleférhet. Ezért a polgármester rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezte, melyről a Csepeli Hírmondó következő számában számolunk be. 

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 21. csütörtök, 07:58

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail