Három csúcsminőségű műszerrel bővült a kardiológiai szakrendelés Kiemelt

Kategória: Közélet 2017. július 07., péntek 09:37

TBE 0014A Csepeli Önkormányzat közel 30 millió forintos beruházásának köszönhetően három új eszközzel bővült a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat kardiológiai szakrendelése. A modern gépek segítségével így még színvonalasabb, korszerűbb betegellátás biztosítható a kerületben.

 

Július 6-án, az új orvosi műszerek hivatalos átadásán jelen volt Borbély Lénárd a kerület polgármestere, dr. Juhász György intézményvezető főorvos és Illés Krisztina orvos-igazgató. Az új eszközöket és azok használatát dr. Ökrös-Nagy Andrea kardiológus főorvos mutatta be a jelenlévőknek. A diagnosztikus paletta többek között egy új, felső kategóriás, magas szakmai színvonalat képviselő kardiológiai ultrahang készülékkel bővült, mely igény szerint fejleszthető. A műszer különlegességét mutatja, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben is csak két ilyen csúcs minőségű gép működik.

A fejlesztések keretében ugyanakkor sor került egy Holter monitor-rendszer beszerzésére is, mely a szívritmuszavarok vizsgálata mellett a súlyos alvászavar, az alvási apnoe szűrésére is alkalmas. A rendszer igény szerint bővíthető, egyszerre hat beteg vizsgálatát teszi lehetővé. A monitor felhelyezésére kardiológiai szakvizsgálatot követően előjegyzéssel kerül sor. Az új műszerben rejlő lehetőségek kapcsán Illés Krisztina orvos-igazgató elmondta, minden pácienst, akit ritmuszavar miatt vizsgálnak, automatikusan szűrnek alvási apnoéra is. Amennyiben felmerül a betegség gyanúja, úgy az érintettet speciálisan felszerelt alváslaborokban vizsgálják tovább. Az új gép segítségével már több olyan pácienst is sikerült kiszűrni, akinél később valóban beigazolódott a betegség ténye – fűzte hozzá a szakember.A két új eszközön túl ugyanakkor a szakrendelés egy speciális vérnyomásmérő monitort is vásárolt, mely lényegesen több információval szolgál, mint az egyszerű alapkészülékek.

Mindezekkel azonban nem ér véget az eszköz beszerzések sora, hiszen a jövő héten az urológia új ultrahang készülékkel, a radiológia kiolvasó berendezéssel, a mammográfia augusztusban pedig új monitorral bővül majd. Az újabb beruházások összértéke eléri a 27 millió forintot. Az infrastruktúra ilyen mérvű fejlesztésével a modern ellátás igényeihez jól igazodó, színvonalas szakrendelést tudhat magáénak a kerület.

Utoljára frissítve: 2017. július 07., péntek 12:41

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail