A Jobbik korrupciós párt, veszélyezteti az ország biztonságát

Kategória: Közélet 2017. június 12., hétfő 18:42

13 nszA Jobbik maga a korrupciós párt, amely veszélyezteti Magyarország biztonságát is – szögezte le Németh Szilárd hétfői sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta: továbbra sem kaptuk világos válaszokat a Jobbiktól. Az jól látható volt, hogy a frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltjük, a frakcióvezetőjük vagy az alelnökük vagy bárki, aki felszólal a pártból: bort iszik és vizet prédikál – tette hozzá.

Példaként említette Zagyva György Gyula esetét, aki néhány nappal ezelőtt, egy szélsőliberális, anarchista, Gulyás Márton videójában tűnt fel, ahol többen, a szélsőbaltól, a szélsőjobbig összefogva nekimentek hazánk alaptörvényének. Arról beszéltek, hogy fel kell számolni a választási rendszert - mondta. Németh Szilárd aláhúzta: nem szokatlan ez a jobbikos támadás, hiszen, amikor meg kellett védeni az országot, akkor maga a pártelnökük ment szembe a két hónappal korábbi kijelentésével és nem szavazta meg az alaptörvény módosítását.

Még furcsább a dolog, mikor Zagyva György Gyula két nappal a videó megjelenése után, megfenyeget egy újságírót és családját – fogalmazott, hozzáfűzve, mindeközben a párt az emberek biztonságáról beszél a parlamentben.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a korrupció melegágya az a plakáterdő, ami körbevesz minket. Harmadik hónapja nem sikerült tisztáznia a Jobbiknak azt, hogy mennyi plakátot helyeztek ki, mennyi ideig lehetnek kint és mibe kerültek ezek – sorolta.

Belebonyolódnak mindenféle rossz magyarázatba, hazudnak arról, hány plakátról van szó, hazudnak arról, kivel működnek együtt a plakátok kiadásában és a valós árról is hazudnak – fejtette ki.

Reklámszakemberek legóvatosabb becslése szerint, 2,5 milliárd forintba került a Jobbiknak ez a plakátkampány. Ezt, hogy tudja megengedni magának egy párt, amely a tavalyi évben 476 millió forint állami támogatást kapott – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Kijelentette, jól tudjuk, hogy Simicska Lajos plakáthelyein kampányolnak. Napnál világosabb az a korrupciós szál, amit Vona-Simicska klánnak nevezünk. Hozzáfűzte: ezeket a helyeket a nagyvállalkozó kifizette a pártnak, és ezért nyilván kért valamit cserébe. Ezt hívják korrupciónak – szögezte le.

A Jobbik nem támogatja a pártok fekete finanszírozását megszüntető plakáttörvény-javaslatot, a Jobbik a korrupt pártfinanszírozási rendszer fennmaradásában érdekelt – hangsúlyozta Németh Szilárd.

(fidesz.hu)

Utoljára frissítve: 2017. június 13., kedd 08:54

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail