Németh Szilárd: Miért kell fizetni a nem teljesített szolgáltatásáért?

Kategória: Közélet 2017. június 09., péntek 14:02

iphone no wifi 960x540Kedves Királyerdeiek!

Sokan hívtak telefonon és sokakkal beszéltem a NET TV UPC váltásról. Az, hogy a fejünk felett megszületett egy ilyen döntés még rendben is lenne. De nem az történik, amit nekünk fogyasztóknak ígértek. Olyan tv kártyák érkeznek az emberekhez, már, ha érkeznek, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a régi szerződéseikben foglaltakkal. Magyarul a megszokott, szerződött és kifizetett csatornáikat június 8-tól nem tudják nézni, hallgatni. Az internetes elérhetőség felhasználó nevei és jelszói megváltoztak, nem tudják alkalmazni. Az irodánál kígyózó sorok, telefonon nem érhető el a UPC. Ahol pedig már régebben a hollandok a szolgáltatók, ott gyakran egész napra kimarad az adás, és ezt napot is ki kell fizetni. És még bocsánatkérés sem jár.

Felmerülő kérdések:

Miért kell fizetni a nem teljesített szolgáltatásáért? Miért nem írják jóvá?

Legalább elnézést kérhetnének, nem?
Miért nem készült fel a NET TV lenyúlására, bár az sem volt egy nagy kunszt?

Miért nem vettek fel telefonos és irodai kapcsolattartó munkásokat, legalább ideiglenesen?

Miért nem tarják ígéretüket és kötelezettségüket ahhoz, hogy minden marad a régiben (szerződés, szolgáltatás, árak)?

Aki eddig szerződés alapján élvezhette a UPC konkurens DigiFilm csatornáját (itt nincs filmmegszakításos reklám!) az mit kap(hat) majd helyezte?

Megmernék ezt tenni Hollandiában is?

Akinek van hasonló problémája, kérem, írja meg nekem a facebook oldalamra vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Érdemes lenne a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatósághoz fordulnunk, sőt a törvényhozás is beszállhatna egy-két fogyasztóbarát paragrafussal. Segítsenek nekem ebben!

Köszönöm, tisztelettel:

Németh Szilárd

Forrás: csepel.info

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail