A Jobbik alelnöke nem tudta cáfolni a korrupciógyanús ügyet

Kategória: Közélet 2017. május 11., csütörtök 17:16

uccsEgy hete volt Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármesternek arra, hogy tisztázza magát a városi ivóvízellátás modernizálásával kapcsolatos beruházás ügyében, de képtelen volt erre – húzta alá Németh Szilárd csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ózdi ivóvízfejlesztésre kiírt közbeszerzés közben „furcsa hangok” jelentek meg; egy felvételen a polgármester azon aggódik, hogy nemcsak az ő általa kedvesnek ítélt cég kapott meghívást, ráadásul Janiczak embere azt is mondta, hogy ezt majd elintézik, terhelő bizonyítékot keresnek a másik cégre. Néhány hét múlva a „kedves” cég megnyerte a tendert, ráadásul 40 millió forintért többért vállalta a munkát – elevenítette fel a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

"A ZÉRÓ TOLERANCIÁNAK EBBEN AZ ÜGYBEN IS ÉRVÉNYESÜLNIE KELL, ÉS NEM MARADHAT KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL."

Megjegyezte, Vona Gábor pártelnök is meg lett szólítva, de ugyanúgy hallgatott, mint a „KGBéla” ügy kezdetekor. Németh Szilárd szerint ha valaki ilyen törvénytelen és korrupciógyanús ügybe keveredik, akkor az a legfontosabb, hogy ez alól tisztázza magát, de Janiczak képtelen volt erre.

Elmondta, arra is választ vártak, hogy a polgármester hogyan vett részt a beruházás előkészítésében, és jutott-e neki az árkülönbözetből.

Megkérdezték azt is, hogy bevett gyakorlat Ózdon, hogy a sameszok megbeszélik egymás között, hogy ki fog győzni – idézte fel.

Németh Szilárd úgy vélekedik, hogy egy törvénytelen helyzetnek vagyunk a tanúi. A képviselő közölte, az igazságügyi államtitkár is úgy látja, hogy nemcsak erkölcsi problémák, közbeszerzési szabálytalanságok merülhetnek fel, hanem komoly törvénytelenség is, és a korrupciós szál is nyomon követhető.

A képviselő aláhúzta, a Fidesz zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben. A zéró toleranciának ebben az ügyben is érvényesülnie kell, és nem maradhat következmények nélkül – szögezte le Németh Szilárd.

A sajtótájékoztatóján szóba került az is, hogy Magyarország megvétózta a bevándorlást támogató uniós fejlesztési stratégiát. Az EU olyan fejlesztési stratégiát készül elfogadni, amely pozitívumként állítja be a bevándorlást, ezért Magyarország megvétózza a dokumentum elfogadását – jelentette ki a szerdai napon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Erre reagálva Németh Szilárd leszögezte, a Fidesz kiáll a külügyminiszter és álláspontja mellett. Hozzátette: a külügyminiszter azt az álláspontot tette egyértelművé ezzel a vétóval, melyet a magyar emberek képviselnek. Magyarország biztonságát minden áron meg kell védeni, ez történt most is – húzta alá.

Fidesz.hu

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail