Jobbikos segítséget kapott Soros György

Kategória: Közélet 2017. április 13., csütörtök 08:21

sorosAz LMP kezdeményezte a felsőoktatási törvény módosításának Alkotmánybírósági kontrollját, de ahhoz, hogy az AB foglalkozzon a dologgal, ötven képviselő aláírása szükséges. Így mindenképpen szükség van a jobbikosok támogatására.

Szávay István most bejelentette: a Jobbik elnökségének döntésére a frakció minden tagja aláírja a beadványt. A politikus azzal indokolta a Jobbik országos elnökségének döntését, hogy a jogállamiság pártján állnak, és azt szeretnék, hogy az Alkotmánybíróságnak legyen lehetősége állást foglalni a kérdésben – írja az MTI.

Szávay István értékelése szerint Magyarországon diktatúra épül, ennek egy állomása, hogy a Fidesz egy nap alatt megpróbál ellehetetleníteni egy felsőoktatási intézményt. Kiemelte azt is, hogy a Jobbik nem akar választani Orbán Viktor és Soros György között, elutasítja „azt a szélsőliberális szemléletet”, amelyet Soros György és a hozzá köthető intézmények képviselnek, és elutasítja a Fidesz hatalmi arroganciáját is.

A jobbikos politikus szerint a kormánynak nem a CEU-val van problémája, és ha komolyan venné saját állításait, miszerint a tüntetéseket Soros György szervezi és a kormány megdöntése a célja, akkor „megtehetné, hogy ellene eljárást indít alkotmányos rend megdöntésére irányuló szervezkedés vádjával”.

Szávay István azt is szóvá tette, hogy Palkovics László oktatási államtitkár Brüsszelben úgy nyilatkozott, a CEU a feltételek elmaradása esetén is folytathatná tevékenységét. Szerinte ez ellentmond annak, hogy Magyarországon mindenkinek be kell tartania a törvényeket.

Kitért arra is, hogy ha most igent mondanak a jogállamiság megsértésére, akkor bárki sorra kerülhet, „legközelebb jönnek a hagyományőrzők, a polgárőrök vagy éppen a motorosklubok”.

Forrás: csepel.info

Utoljára frissítve: 2017. április 13., csütörtök 08:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail