testulet

A csepeli pártok és választási szövetségek közül a Fidesz–KDNP állította fel elsőként önkormányzati képviselő-jelöltjeit. Abban nincs nagy meglepetés, hogy Borbély Lénárd vezetésével folytatnák az elmúlt öt évben végzett munkájukat. Emellett látható, hogy a polgármester a bevált csapat híve, így a jelöltek többsége tapasztalt képviselő.

 

A jelöltek összeállításánál döntő szempont volt, hogy tettre kész, a csepeliek problémái iránt nyitott és érzékeny, elkötelezett embereket válasszanak ki.

A Fidesz-KDNP az elkövetkező öt évre a most is folyamatban lévő munkák folytatását ígéri. A kerület úthálózatának öt éven belüli, teljes aszfaltozását, az egészségügyi intézmények felújításának folytatását, az iskolák felújítását, a város-rehabilitációs projektek, panelfelújítások folytatását.

VTF 0563Elmaradt a nagy bejelentés Csepelen, hogy az ellenzéki összefogás részéről kik indulnak majd az októberi önkormányzati választáson. Azt viszont elmondták, hogy a Momentum miatt egyelőre összefogás sincs. Ennyi derült Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóján a csepeli Görgey téren augusztus 9-én. Az eseményen ismét bemutatták Erdősi Évát, aki az „összefogás” csepeli polgármester-jelöltje. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, jövő héten közlik a csepeli ellenzéki listán és körzetekben induló képviselő-jelöltjeik nevét.

Szigorítások a lakók nyugalmáért

péntek, 02 augusztus 2019 18:44

balvanyosSzigoríthatják az Airbnb-t érintő hazai szabályokat – ez derült ki a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik beszélgetésén, ahol Borbély Lénárd polgármester is részt vett, s felvette a nemzeti dohányboltok előtti alkoholfogyasztás témáját.

osszefogasMiközben a Momentum meglepetést tudott okozni a májusi európai uniós választáson, és a vártnál jóval nagyobb támogatást kapott, a pártnak alig vannak olyan politikusai, akik képviselők szeretnének lenni. Országos hírek szerint ennek tudható be, hogy a legtöbb helyen gond nélkül elfogadtak a valós politikai súlyuknál jóval kevesebb pozíciót, valamint az MSZP és a DK fővárosi dominanciáját.

Erdosi Eva Bangone Borbely Ildiko FaceHűségesküt tett a közösségi oldalán Bangóné Borbély Ildikónak, valamint Szenteczky Jánosnak Erdősi Éva, aki Takács Mónikát váltotta MSZP-s polgármesterjelöltként. Takács Mónikát azért váltották le, mert ki akarta szorítani a 2010 előtti ügyekben besározódott vezetőket. Az új jelölt ezért már most jelezte: ő ilyet nem fog tenni. Bár Erdősi üzent a többi ellenzéki pártnak is, a tárgyalások lapzártánkkor még mindig csak az osztozkodásnál tartottak. Csepelre vonatkozó jövőképről, programról még szó sincs, és lehet, hogy nem is lesz.

Csepel biztonságos kerület

péntek, 26 július 2019 09:28

26 keszey andras attila zls nemeth bela tzls csepel kapitanysag riport 20190606 BABudapest egyik legváltozatosabb területe, amelynek egyaránt van kertvárosi, falusias, vízparti, illetve lakótelepi és ipari része.

Eldőlt: nem lesz Csepelen előválasztás

csütörtök, 18 július 2019 13:58

elovalasztasVéglegesen visszalépett a polgármester- jelöltségtől Takács Mónika, a csepeli MSZP június 25-én leváltott politikusa. Így leegyszerűsödött az őszi csepeli választás tétje. Vagy a 2010 előtti lakásmutyis botrányokba, hűtlen kezelési perekbe és tízmilliárdos vagyonvesztésbe torkollt politika tér vissza, vagy folytatódnak az elmúlt kilenc év gyorsuló ütemű fejlesztései.

Eldőlt: nem lesz Csepelen előválasztás

hétfő, 15 július 2019 10:28

letoltes MSZPVéglegesen visszalépett a polgármester-jelöltségtől Takács Mónika, a csepeli MSZP június 25-én leváltott politikusa. Így leegyszerűsödött az őszi csepeli választás tétje. Vagy a 2010 előtti lakásmutyis botrányokba, hűtlen kezelési perekbe és tízmilliárdos vagyonvesztésbe torkollt politika tér vissza, vagy folytatódnak az elmúlt kilenc év gyorsuló ütemű fejlesztései.

petzLakossági kérésre kerülnek újabb szemetesek a Petz Ferenc utcai játszótér mellé, mivel többen keveselték azokat – mondta el a Csepeli Hírmondónak Ábel Attila alpolgármester, a körzet képviselője.

Erdosi Eva Bangone Borbely Ildiko Face 640x521Hírzárlat alatt tartja az ellenzéki média a csepeli koalíciós egyeztetéseket, aminek jó oka van. Az „összefogás” ugyanis a valóságban a 2010 előtti szocialista politikai elit visszatérése és a fővárosi pártvezetők diktátuma. Ezzel pedig sokan nem azonosulnak. Annál is inkább, mert a visszatérő szocialistákhoz köztörvényes bűncselekmények kapcsolódnak. A Csepeli Hírmondó kereste meg a tiltakozó ellenzéki vezetőket.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail