Betlehemes játékszemle

2017. december 13., szerda 14:32

IMG 0014Igazi adventi hangulatot varázsoltak a gyerekek december 9-én a Radnóti Miklós Művelődési Házba, ahol immár hatodik alkalommal rendezték meg a betlehemes játékszemlét. Idén négy óvodás csoport (Csodakút Bázisóvoda Maci és Méhecske csoportjai, Füstifecskék Tagóvoda és a Hétszínvirág Tagóvoda), egy iskolás osztály(Katona József Általános Iskola negyedikesei) és a Kis Csepel néptánccsoport nevezett be a szemlére.  

nsz 13Az Országgyűlés megszavazta a Soros-terv végrehajtásáról szóló európai parlamenti határozat elleni magyar országgyűlési határozati javaslatot – jelentette be Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

GMA 5253Advent második vasárnapja alkalmából ismét többen összegyűltek, hogy meggyújtsák a második gyertyát Csepel adventi koszorúján, amely jelentése eltérő az elsőétől. Ez a gyertya ugyanis nem a hitet, hanem a reményt szimbolizálja. Az eseményen Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek is részt vettek. A gyertyát Sinkovicz Sándor, a Csepeli Baptista Gyülekezet lelkipásztorának szavai után Ábel Attila alpolgármester gyújtotta meg. Mindenkit várunk jövő hét vasárnap 16:00-kor is a Szent Imre téren a harmadik gyertya meggyújtására.

View the embedded image gallery online at:
https://csepel.hu/hireink/kozelet#sigFreeId47c4905d7f

1512647463 nab5511A Soros György által fenntartott hálózatok szembemennek a magyar emberek biztonságával  – mutatott rá Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülése után.

DSC 2071 resizeNagy izgalommal várták a gyermekek a Mikulást a Csepeli Szurkolói Arénába december 5-én. Szent Miklós zsákjából hamar előkerültek a szaloncukrok, nem csak a kicsiknek, a felnőtteknek is jutott egy-egy darab.

Szakszervezeti tagok ünnepi találkozója

2017. december 06., szerda 10:17

Munkasotthon 20171205 1Szokásos év végi karácsonyi összejövetelét tartotta meg a Magyar Szakszervezetek Szövetségének csepeli alapszervezete a Munkásotthonban december 5-én. A jelenlévőket Papp Imre alapszervezeti titkár köszöntötte. Ábel Attila alpolgármester tolmácsolta Borbély Lénárd polgármester jókívánságait, majd a csepeli önkormányzat terveiről és eredményeiről beszélt. A meghívott vendégek között volt dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő. Az ünnepségen Németh Anna régi slágereket énekelt.

Állampolgársági eskütétel

2017. december 05., kedd 10:02

DSC 00422017. december 4-én tizenhárman kapták meg a magyar állampolgárságot Csepelen, a polgármesteri hivatal nagytanácstermében. A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Morovik Attila alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságot igazoló kártyát. Ezt követően Wass Albert Üzenet haza című versét és a Szózatot hallgatták meg a jelenlévők.

TBE 5582

A csepeliek bátor kiállásáról emlékeztek meg dr. Koncz János főjegyző sírjánál a Csepeli temetőben december 4-én. Hetvenhárom évvel ezelőtt dr. Koncz János és a Szent Imre téren összegyűlt tömeg nem hajtotta végre a nyilasok parancsát a település kiürítéséről.

A főjegyző és felesége sírjánál Németh Szilárd országgyűlési képviselő nevében munkatársa, az önkormányzat részéről pedig Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester helyeztek el koszorút. Borbély Lénárd kezdeményezésére a csepeli önkormányzat hamarosan felújítja dr. Koncz János és családja sírját.

Új kazán a mentőállomáson

2017. december 04., hétfő 10:22

kazanA selejt bosszúja csaphatott le újra a csepeli mentőállomásra, amikor nemrégiben a kilenc évvel ezelőtt átadott épület kazánja nem bírta tovább a strapát. Ez a sokadik hiba az épületben.

fekvoKőkeresztet adtak át Csepelen az Ady Endre út 25. szám előtti közterületen advent első vasárnapján. A feszület állítását Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezte, melyet a csepeli önkormányzat képviselőtestülete szintén támogatott. A három méter magas fehér műkő keresztet Kertész Péter plébános és Prodán Gábor görög katolikus esperes megáldották és felszentelték.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail