Galambok, sünök, kisállatok

2017. október 18., szerda 10:38

TBE 8091Több százan voltak kíváncsiak a Királyerdei Művelődési Házban megrendezett díszgalamb- és kisállat-bemutatóra október 14-én. A kitelepülő állatbarátok között volt, aki sünökkel érkezett, volt, aki rágcsálókkal, köztük a program legkisebb résztvevőjével, az alig néhány centiméteres afrikai törpe egérrel. A bemutatott legnagyobb emlős a Kanga Alapítvány Füge névre hallgató Minnesotai törpedisznója volt.

DisfattaAz ország nyilvánossága előtt október 20-án, pénteken mutatják be a HírTV Vetítő című műsorában a Málenkij robot Csepelen című dokumentumfilmet, amely arról a háromszáz csepeli férfiről szól, akiket a második világháború után hurcoltak el kényszermunkára a Szovjetunióba. A filmet először a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban vetítették le február 27-én. A filmbemutatón még részt vett az augusztusban elhunyt Strein Oszkár egykori kényszermunkás, Csepel díszpolgára. Főként az ő elbeszélése alapján tárul fel Csepel legnagyobb emberi tragédiája. A 45 perces alkotást Csarnai Attila rendezte.

Élesedő pozícióharc a csepeli baloldalon

2017. október 16., hétfő 15:00

SzaboszabCsak abban az esetben támogatja a csepeli MSZP dr. Szabó Szabolcs országgyűlési jelöltségét, ha az Együtt politikusa más döntésekben szabad kezet ad az MSZP-nek. Erről a szocialisták csepeli szervezete adott ki közleményt szeptember 28-án. A szocialisták egyben kifogásolták, hogy dr. Szabó hónapok óta kerüli az MSZP vezetőit, nem hajlandó velük leülni tárgyalni.

Eötvös mulatságok

2017. október 15., vasárnap 14:08

GMA 3179Felhőtlen szórakozással, sok tánccal, hajnalig tartó mulatsággal töltötték a péntek estét a diákok, tanárok, szülők és a meghívott vendégek az idén 75 éves Eötvös József Általános Iskolában. A rendezvényen részt vett a Dél-Pesti Tankerületi Központ képviseletében Tóth János tankerületi igazgató.

Mondókázzunk, játszunk, énekeljünk együtt!

2017. október 14., szombat 19:22

GMA 3069A közös mondókázás, éneklés és a játék öröméről szólt anyáknak-babáknak a Csepeli Babaklub ősszel folytatódó első foglalkozása. Október 13-án a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban két órán keresztül lehettek együtt a picik a közel egykorúakkal. A legfiatalabb résztvevő most a nyolc hónapos Milán volt.

DSC 0022A Csepeli Gyereksziget program keretein belül elindult az első közlekedésbiztonsági oktatás a kerületi óvodásoknak. A program célja, hogy minden nagycsoportos gyermek játékosan sajátítsa el a biztonságos közlekedés alapjait.

TBE 7446A Kompánia Alapítvány október 10-én ünnepélyes nyitórendezvény keretében mutatta be a „Dominó Tanoda a csepeli gyerekekért” című Európai Uniós projektjét.

nsz fejlesztesA fővárosi egészségügyi ellátórendszer fejlesztésén belül centrumkórházi szerepet szánnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) és Rendelőintézetnek – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár az intézményben tartott sajtótájékoztatón kedden.

nsz hiradoNémeth Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió Ma este című műsorának a vendége volt.

Az adás megtekinthető ide kattintva!

GMA 2851A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász összesen kétszázötvenezer forint értékű iskolai Erzsébet-utalványt ajánlott fel ötven rászoruló gyermek számára beiskolázási támogatásként. Az egyenként ötezer forintos utalványokat Spányi Antal székesfehérvári püspök adta át a Vermes Miklós Általános Iskolában tanulóknak október 9-én. A csepeli karitász csoport pedig tizennyolcezer forint értékű tanszercsomagot ajándékozott az iskolának.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail