Vadkamerák az illegális szemétlerakók ellen

2020. július 10. péntek, 12:53

TBE 3632Az illegális szemétlerakások elleni küzdelem keretében újabb öt vadkamerát helyeznek el Csepel különféle pontjain, ahová jellemző módon rendszeresen borítanak le szemetet, lomokat. A csepeli önkormányzat korábban már átadott a csepeli rendőrség számára öt vadkamerát, hogy lefüleljék, és eljárás alá vonják az illegális szemétlerakókat.

thumbnail testuletA képviselő-testület tegnapi ülésén a Dél-pesti kerékpárút megvalósításának támogatásáról szóló szándéknyilatkozatot a momentumos képviselő kivételével mindenki megszavazta. Alább olvashatják teljes terjedelemben a nyilatkozatot.

Karácsony azzal büntet, amit elítél

2020. július 02. csütörtök, 15:22

kgergA koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre hivatkozva, egyedüli döntéshozóként, négy évre törölte több budapesti kerület útfejlesztéseit Karácsony Gergely főpolgármester. Ezeket a forrásokat balliberális vezetésű kerületekbe csoportosította át. Ugyanígy törölt kerékpárút- építést és P+R parkolóépítést is. Ezenkívül – szintén veszélyhelyzetre hivatkozva – hajléktalanszállót próbált nyitni két kerületben úgy, hogy a szállók fele üresen áll. A negatív diszkrimináció Csepel lakosságát is sújtja. Borbély Lénárd polgármester arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy valamennyi budapesti polgár főpolgármestere legyen, és ne büntesse a kerületek polgárait.

csh borbely lenard interjuMagyarország és Csepel is jól vizsgázott a világjárvány első szakaszában. Csepelen nem alakult ki járványgóc, és átlag alatti az átfertőzöttség. Kerületi szinten több száz idős vagy krónikus betegségekben szenvedő ember életét sikerült megmenteni. Ez a karantén szabályait betartó lakosságnak és a segítséget nyújtó egészségügyi, szociális ágazatok dolgozóinak egyaránt köszönhető – mondta el Borbély Lénárd polgármester.

Tancsics utfelbontasBorbély Lénárd polgármester előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés június 24-i ülésén annak érdekében, hogy azok a fővárosi útszakaszok, amelyek felújításáról korábban volt már döntés, és amelyeket Karácsony Gergely a veszélyhelyzetben egyszemélyi döntéshozóként, politikai alapon kihúzott a listáról, azok kerüljenek vissza – értesült a Csepel.hu.

Kitüntették Türi Árpád rendőr alezredest

2020. június 18. csütörtök, 09:32

turi arpadBűnügyi kategóriában „Az év budapesti rendőre” címmel tüntette ki Türi Árpád rendőr alezredest a Rendőrség Napja alkalmából a Rendőrségi Igazgatási Központjában dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. A méltatásban kiemelték: az alezredes az elismerő címet kitartó munkájáért, példás teljesítményéért és kiemelkedő pályafutása miatt kapta.

Elhunyt Benedek Tibor

2020. június 18. csütörtök, 09:11
benedek tibor Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtökön hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki szövetségi kapitányként 2013-ban világbajnoki címig vezette a magyar válogatottat.

ormosi katalinPedagógusnap alkalmából „Dél-Pest Közneveléséért” elismerést kapott Ormosi Katalin, az Eötvös József Általános Iskola pedagógusa. A magyar, ének-zene szakos tanár 26 éve tanít az intézményben. Pályafutásáról kérdeztük.

boldizsar istvanMa reggel értesültünk róla, hogy Csepel Önkormányzatának szeretett kollégája, a mindig jókedvű és vidám Boldizsár István, rövid és gyógyíthatatlan betegség következtében végleg eltávozott.

 

Személyében nemcsak egy stabil és megbízható kollégát veszítettünk el, hanem sokunk jó barátját. Halála felfoghatatlan számunkra, hiszen hetekkel ezelőtt nyoma sem volt betegségének.

 

Őszinte részvétünk és együttérzésünk a családjának. Nyugodj békében Pisti, hiányozni fogsz.

TBE 1213

Három kormánypárti polgármester - Kovács Péter, a XVI. kerület, Horváth Tamás, a XVII. kerület, Borbély Lénárd, a XXI. kerület – valamint Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője tartott közös sajtótájékoztatót Csepelen annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a napokban egy tollvonással nullázta le az érintett kerületek korábban már meglévő útfelújítási keretét.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail