Gázvezeték csere a Kőrösi Sándor utcánál

2018. szeptember 20., csütörtök 14:48

utfelujitasNKM Földházhálózati Kft. beruházásában a VEMAG Konzorcium gázvezeték cseréjét végzi a Kőrösi Sándor utca – Mázoló utca – Fémmű utca közti lakótelep környezetében. A meglévő gázvezetékek elöregedtek, a műszaki meghibásodások gyakoriak, így a felújítás halaszthatatlanná vált. A beruházás szeptember 24.-től várhatóan november 5.-ig tart.

Programok Szabó Magda tiszteletére

2018. szeptember 20., csütörtök 13:44

Beszelgetes

csepeli utA Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út mintegy 4,8 kilométeres szakasza, a projekt részeként pedig új körforgalom épül az M0 csomópontban. Az építési munkákhoz kapcsolódóan a korábbi terveken változtattak a szakemberek, és a korlátozással járó munkákat csütörtök-péntek helyett szombat-vasárnapra ütemezték át.

Virágos Csepel

2018. szeptember 20., csütörtök 13:17

viragosCsepel idén is benevezett a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló verseny célja, hogy a részt vevő települések lehetőségeikhez mérten megszépítsék, virágosítsák köztereiket.

Kiszolgálni a közönséget

2018. szeptember 20., csütörtök 12:02

laurenczBeszélgetés Laurencz Lászlóval kézilabdáról, edzői feladatokról, az épülő csarnokról.

Hírek a csepeli iskolákból

2018. szeptember 20., csütörtök 11:16

suli1A Móra jelentős pályázati támogatásokkal kezdte a tanévet

A tavalyi eredményes munkát folytatva az idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! pályázat keretében az iskola – két és fél millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatással – negyven 7. osztályos tanuló számára tudja biztosítani az egyhetes erdélyi tanulmányutat. A pályázat írója Tényi Imre tanár úr volt.

Hat óvoda újul meg év végéig

2018. szeptember 20., csütörtök 09:32

oviA Csepeli Gyermeksziget program ismét egy újabb szakaszához érkezett: a kerületben lévő öt óvoda és bölcsőde felújítása mellett egy általános iskola is megújul 2018 végéig. Felújítják a Tipegő bölcsődét, a Népművészeti Kézműves és Német Nemzetiségi Óvodát, a Napsugár Óvodát, a Szivárvány Óvodát, a Mesevár Óvodát és a Nagy Imre Általános Iskolát.

almafannagyTisztelt csepeliek!

Az önkormányzat meghirdeti a Csepeli Gyümölcsfa programját, melynek keretében lakcímenként 1 db szabadgyökerű gyümölcsfát (alma, szilva, kajszi, cseresznye) ajánl fel a kerület családi házaiban, illetve a kerítéssel körbezárt társasházakban élő kertészkedni vágyó lakók részére, magánterületre történő ültetésre.

Balesetmegelőzési tanácsok a tanévre

2018. szeptember 19., szerda 11:39

TBE 9050A 2018/19-es tanév kezdetével valamennyi gépjárművezetőnek ismét fokozattan kell számolni nagyszámban megjelenő gyermekekkel, akik – életkori sajátosságaik folytán – a kockázatokat még másként ítélik meg, a járművek sebességét és távolságát a felnőtteknél nehezebben, és esetenként pontatlanabbul becsülik meg, így hajlamosak az úttesten átszaladni, illetve tárgyak, vagy járművek takarásából hirtelen az úttestre lépni. A személyi sérülés és az anyagi kár megelőzése érdekében ezért nagy felelősség hárul a járművezetőkre.

m0 1A torlódások csökkentése érdekében az M0-s autóút déli szektorán zajló felújítási munkák kapcsán, a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1-es autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik a közlekedőket.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail