korcimerKedves csepeliek!

Az alábbiakban olvashatják a csepeli Nemzetiségi Önkormányzatok közmeghallgatásainak időpontjait.

Budapest a fejlődés kapujában

2018. november 18., vasárnap 15:56

Dijatado 3123 VSZBudapest óriási fejlődés kapujában áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Főváros napja alkalmából tartott ünnepségen.

Ingyenes burgonya és almaosztás november 24-én

2018. november 16., péntek 14:08

krumpli

Őszi horgászsikerek

2018. november 16., péntek 13:58

horgaszSzeptemberben a magyar rendőrök nemzeti csapata Hollandiában részt vett a rendőrhorgász Európa-bajnokságon, ahol bronzérmet szereztek. A Csepel Horgász Egyesületből ketten is tagjai voltak a harmadik helyet elnyerő csapatnak: Lakatos Sándor csapatkapitány és Szabó István segítő.

Legendák és tündérmesék földjén

2018. november 16., péntek 13:53

hatarSzeptemberben a Karácsony Sándor Általános Iskola 7. osztályos tanulói ötnapos tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben. Tibód, Farkaslaka, Csíkszereda, Parajd, Szováta: csak néhány állomás a kirándulás útvonalából.

Hírek a csepeli iskolákból

2018. november 16., péntek 13:48

tuzoltoProjekthét érdekes témákkal

„Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el” (Mercier) A Nagy Imre Általános és Művészeti Iskolában évek óta hagyomány a projekthét megrendezése. Évfolyamszinten azonos témát dolgozunk fel, ügyelve arra, hogy az éves tananyaghoz is kapcsolni tudjunk. Témáink ebben a tanévben következők voltak: alsó tagozaton a barlang, míg felső tagozaton Görögország, Amerika kultúrája, Kína és a világörökségeink voltak. Az alsós évfolyamok a Pálvölgyi barlangba, az ötödikesek egy görög faluba, Beloianniszba utaztak, ahol a sok látnivaló mellett a betekintést nyertek a helyi iskolában a görög nyelven folyó oktatásába. A hatodik évfolyam a Természettudományi Múzeumba ment, míg a hetedikesek sárkányhajóztak a Dunán. Végzős osztályaink pedig Budapest világörökségeit nézték meg. Ezekről a kirándulásokról és az órai munkákról sok fotó, film is készült. Az utolsó napon az évfolyamok kiállították tablójukat, elkészített munkájukat, projektnaplójukat, s önálló bemutatóval is készültek.

Tuboly-Büki Gabriella

 

Emlékezés a névadóra

A szünet előtti utolsó tanítási napon, október 26-án emlékeztünk iskolánk névadójára, a 259 éve született Kazinczy Ferencre. Az emlékműsor után tiszteletbeli iskolapolgárrá avattuk Kosztyú László rendőr zászlóst, iskolánk rendőrét. Ő az első az intézmény történetében, akinek közösségünk az értünk végzett munkája elismeréseképpen e címet adományozta. Ezután – a hagyomány szerint – felavattuk új iskolapolgárainkat, az elmúlt évben érkezett tanárokat és tanulókat. Az esemény az iskola 36. születésnapjának megünneplésével, közös énekléssel és tortázással zárult.

Hegedűs Ágnes intézményvezető-helyettes

 

Elsősök a tűzoltóságon

A Katona József Általános Iskola 1. a osztálya látogatást tett a csepeli tűzoltóságon. Sinkó Flórián törzszászlós vezetett minket végig a laktanyán. Bemutatta a különböző tűzoltóautókat és az azokon tárolt számos különleges felszerelést. A gyerekek lehetőséget kaptak arra is, hogy beszálljanak a tűzoltóautóba, és közelről megismerkedjenek azokkal az eszközökkel, amelyek a tűzoltók munkáját segítik. Próbariasztást is tartottak, ahol azt is láttuk, hogyan csúsznak le a tűzoltók a rúdon. A látogatás végére több kisfiú és kislány is határozottan kijelentette: tűzoltó szeretne lenni.

Phillipné Turai Genovéva tanító

 

Megalakult a tanács

Tankerületünkben hét állandó taggal – az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége, Nemzeti Pedagógus Kar, Budapesti Önkormányzatok Szövetsége, Nagycsaládosok Országos Szövetsége és a Klebelsberg Központ delegáltjaival a tankerületi igazgató vezetésével – november 5-én megalakult a Tankerületi Tanács. Csepeli és soroksári önkormányzati képviselettel megalakult állandó munkacsoportja is, az antiszegregációs munkacsoport.

Legyen a zene mindenkié!

2018. november 16., péntek 13:37

zeneAz elmúlt évben indította el a magyar kormány a zenei oktatás támogatását. A Kodályprogram keretében 2018-ra azt vállalták, hogy – a tanulói létszámnak megfelelően – támogatják az oktatási-nevelési intézményeket abban, hogy hangszerállományukat kibővítsék, és a már meglévő hangszerkészletüket szakszerűen felújíttassák. A tervek szerint ezek az összegek az elkövetkező években is rendelkezésre állnak.

sekrestyeTizenöt éves a Sekrestye Színpad, Csepel amatőr színjátszó társulata, mely színes repertoárjának, vendégszerepléseinek köszönhetően széles körben is egyre ismertebb, kedveltebb. Bár a társulat 2003 nyarán jött létre, története mégis jóval korábbra nyúlik vissza.

GMA 0523Megnyílt a VI. Csepeli Pályaválasztási Börze a Szabó Magda Közösségi Térben. A rendezvény idén három napon át (november 15-16-17.) várja a továbbtanulás előtt álló fiatalokat. A börzén 16 csepeli és környékbeli középiskola mutatkozik be.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail