coins 1523383 1920Tovább gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első öt hónapjában: 12,1 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH adatai szerint – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva. Ezzel 53 hónapja folyamatosan emelkednek a reálkeresetek. Az infláció miatt a bérek reálértéke 9,5%-kal növekedett, de ez is magasabb a vártnál, hiszen a tárca korábban úgy vélte, a reálkeresetek 8-8,5 százalékkal nőnek az idén.

office 1870184 1920 1024x680Nagy az érdeklődés a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdeti Nyári diákmunka program iránt. Cseresnyés Péter, a minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára beszámolt arról, hogy ilyen nagymértékű érdeklődés az elmúlt 5 évben a diákmunka iránt még nem volt: több mint 16 ezren jelezték a program indulásának első egy-két hétében, hogy részt vennének az NGM által meghirdetett programban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Nemzetgazdasági Minisztérium 300 millió forinttal 2,6 milliárd forintra bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget.

1.CSEPELI ALLASOK OLDALA A4 szulinapSzeptemberben 1 éves lesz a Csepeli Állások Oldala. Az elmúlt időszakban már több mint 10 ezren keresték fel a portált, voltak, akik többször is böngésztek az állások között. Bízunk benne, hogy sokan az oldal segítségével találtak maguknak új munkahelyet. Őket kérjük és biztatjuk most arra, hogy írják meg röviden sikeres álláskeresésük történetét, hiszen ezek a pozitív példák is jól jelezhetik, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő munkát.

korcimerA 314/2012. (XI. 08.) Kormányrendelet és Budapest XXI. Csepel Önkormányzatának 431/2016. (XII. 15.) önkormányzati határozata alapján a Budapest, XXI. ker. Csepel Településképi Arculati Kézikönyvének és Településképi Rendeletének tervezete elkészült, melyről Budapest XXI. Csepel Önkormányzata partnerségi egyeztetést tart az alábbiak szerint. A dokumentumok tervezete a csepel.hu honlapon megtekinthető.

Mini vidámpark a Csepeli Szurkolói Arénában

2017. július 20., csütörtök 14:28

minividampark A3 02

Hőségriasztás az ország területén

2017. július 20., csütörtök 13:40

napTisztelt Csepeliek!

 

Július 20-án hőségriasztás lépett érvénybe az ország területén, várhatóan a riasztás július 23-ig(vasárnap) fog érvényben maradni. 

Kérjük próbálják kerülni a tűző napon való tartózkodást, a szomjúság oltására a Karácsony Sándor utcában és a Szent Imre téren elhelyezett vízautomatáknál vizet osztunk. A kihelyezett párakapuk rengeteget segíthetnek ilyenkor a test lehűtésében, ezeket megtalálják a Szent Imre téren, a Karácsony Sándor utcában, a Tóth Ilona EÜSZ előtt és Csepeli Piacon. 

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának Képviselő-testülete 251/2017. (VI.28.) Kt. határozata alapján döntött, hogy nyílt versenyeztetési eljárás keretében értékesíti a Budapest XXI. kerület, Szent István út és Toboz utca közti ingatlant (hrsz.:205923/1) a királyerdei lakosság bevásárlási lehetőségeit nagyban javító kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés megvalósítása érdekében.

TBE 0598A hagyományokhoz híven idén is díszpolgári címeket adtak át július 18-án, Csepel napján. A júniusi képviselő-testületi ülés döntött arról, hogy az önkormányzat Csepel Díszpolgára címet adományoz Tótfalusi István, József Attila- és Füst Milán-díjas író, költő, nyelvész, műfordító részére, valamint posztumusz díszpolgári címben részesíti Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót, az aranycsapat tagját, Csepel labdarúgóját.

DSC 0011Augusztus 1-jén lesz kétéves az Önkormányzat által létrehozott Csepel Utánpótlás Sportegyesület. Ennek apropóján 2017.07.17-én, hétfőn, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére szülői értekezletet tartottak a klub új stábjával. A megbeszélésen közösen tekintették át az elmúlt két év sikereit, amelyet a helyszínen számtalan kupa és érem is szimbolizált. Az klub egyik legfrissebb eredménye a Budapesti Labdarúgó Szövetség U14-es kiemelt csoportjában elért 2. helyezés. Ennek azért is van jelentősége, mert első alkalommal indult a csapat ebben a budapesti bajnokságban.

utepites.svgSzabadvezeték felújítás veszi kezdetét az Elmű Hálózati Kft. beruházásában 2017. július 20.-2017. július 27. között. A munkálatok a II. Rákóczi Ferenc út 318. - Csepeli út közötti szakaszán, valamint a Csepeli út II. Rákóczi Ferenc út felöli bevezető szakaszán fog történni.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail