TBE 4286Zárható szemétgyűjtő konténertárolókat helyezett ki az önkormányzat a Kiss János altábornagy utcában, hogy a környezetet szebbé, kulturáltabbá tegyék. Korábban a lakók jelezték, hogy előfordult, illetéktelenek is idehordták a hulladékokat, a tárolók ezért hamar megteltek. Ráadásul a konténerek környéke is gyakran szemetes, elhanyagolt volt. A konténertárolók elhelyezésénél jelen volt Borbély Lénárd polgármester és Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet egyéni képviselője.

Értesítés honlapok karbantartásáról

péntek, 20 szeptember 2019 11:57

mohuTisztelt Felhasználó!
Értesítjük, hogy a magyarország.hu portálon, valamint a NISZ Biztonságos Kézbesítési szolgáltatáson (NISZ BKSZ), és kapcsolódó tárhelyein 2019.09.23. 20:00 órától 2019.09.24. 00:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a magyarorszag.hu, az Ügyfélkapu azonosítás, a NISZ BKSZ, a Hivatali Tárhely, a Cégkapu, illetve a KÜNY tárhely nem lesz elérhető.
Szíves megértését és türelmét köszönjük.
NISZ Zrt.

Csepeli Szüreti Mulatság

péntek, 20 szeptember 2019 11:53

szureti A3 programok 2019 page 001

Tovább épülnek az utak a kerületben

péntek, 20 szeptember 2019 10:49

TBE 4081Három-négy éven belül a főváros valamennyi földútját leaszfaltozzák – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, aki Borbély Lénárd polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatót a Szúnyog és a Medve utca kereszteződésében szeptember 19-én. Csepelen folyamatosan építik az utakat, jelenleg egyebek között a Medve utcát aszfaltozzák le és készítenek járdákat.

Szigetelik a panelépületeket

csütörtök, 19 szeptember 2019 10:11

 

naputcaA Nap utca 6-8 szám alatti ingatlan külső szigetelésével, a csillagtelepi városrehabilitáció részeként elindultak a panelfelújítások Csillagtelepen. A program 11 épület megújítását tartalmazza. A munkálatok kezdeti fázisán Borbély Lénárd polgármester és Makray Barbara, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője is jelen volt.

 

Lezárult a 3. Csepeli Konzultáció

szerda, 18 szeptember 2019 11:28

 

konzultacio

Ahogy előző számunkban megírtuk, augusztus 31-én lezárult a kerületi városvezetés által indított 3. Csepeli Konzultáció: közel hatezer kérdőívet töltöttek ki a válaszadók. Ezeket postai úton, gyűjtőpontokon kihelyezett urnába dobva, önkormányzati képviselőn keresztül és online kitöltve is vissza lehetett juttatni az önkormányzathoz.

 

Pattanj Csepel!

szerda, 18 szeptember 2019 11:14

 

pattanj csepel

A Sportolj és segíts! elnevezésű jótékonysági programsorozat negyedik eseményét tartották a szurkolói arénában szeptember 12-én este. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében megvalósuló, közel két hónapig tartó, hatállomásos sportnapokat a Fitt Jövő Alapítvány szervezi.

 

Szabó Magda arcai

szerda, 18 szeptember 2019 10:55

 

szabo magda

Szabó Magda arcai címmel kiállítás nyílt a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában. A kiállítás gerincét a Petőfi Irodalmi Múzeumban néhány éve bemutatott Szabó Magda-kiállítás fényképanyaga adja, melyet Tasi Géza, a jogutód bocsátott a közösségi tér rendelkezésére.

 

Az első magyar népautó ötlete

szerda, 18 szeptember 2019 10:40

 

WM auto

A Weiss Manfréd Művek az 1920-as évek második felében fogott bele az autógyártásba.

Kis darabszámban készültek a személy- és teherautók, melyek fejlesztése mindenekelőtt a gyárban dolgozó Korbuly Károly és öccse, Korbuly János zseniális gépészmérnökökhöz kötődik. (László – Korbuly Károly fia – a csepeli repülőgépgyártás meghatározó egyénisége volt.) A ’30-as évektől a vállalat autógyártó kapacitásait mindinkább a katonai járművek előállítása kötötte le.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail