Sikeres az Oltási akcióhét Csepelen – naponta 5-600 embert oltanak be

Kategória: Információk a koronavírusról 2021. november 25. csütörtök, 11:40

titiszAz átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási akcióhét indult a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között. A munkából a csepeli Tóth Ilona szakrendelő is kiveszi a részét, viszont itt fontos tudni, hogy a szakrendelőben kizárólag november 26-a este 19.00 óráig van lehetőség oltakozni, a hétvégén nem. Dr. Dobák András főigazgató-főorvostól megtudtuk azt is, hogy naponta 5-600 között tehető a beadott oltások száma, és összesen 4 oltóponton zajlik a védőoltások beadása.

A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást. A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb,  náluk súlyos megbetegedést képes okozni.

 

 Mit vigyek magammal az oltásra?

 

 Az oltásra érkezőket kérjük, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

 

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot ( 3. oltás esetén is kell).Kérjük, hogy ne felejtsék otthon a maszkot sem!

 

 Mikor és hol van az Oltási akcióhét?

 

 Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon, Csepelen a szakrendelőben is, de csak 26-a péntek este 7-ig. 101 megyei és városi kórházban  várják az oltakozni szándékozókat  reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

 

 Az Oltási akcióhét során  időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra.

 

Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást, így el tudják kerülni az esetleg sorban állást.

 

Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével. Az első oltásra érkezőket fel tudják gyorsítani az oltási folyamatot, ha magukkal viszik kinyomtatva és kitöltve a REGISZTRÁCIÓS LAPOT és a HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT.

 

 Öt féle vakcina áll rendelkezésre

 

 A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.

 

Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

 

Megerősítő harmadik oltás felvétele

 

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

 

12-17 évesek oltás az Oltási Akcióhéten

 

Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra.  

 

Koronavírus.gov.hu

Utoljára frissítve: 2021. november 25. csütörtök, 11:54