Nyomtatás

Segítség a mindennapokban

Kategória: Információk a koronavírusról 2021. március 25. csütörtök, 11:32

segitsegHumán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) munkatársai az elmúlt időszakban is minden segítséget megadtak a hozzájuk forduló csepeli lakosoknak. Az idősellátás területén többnyire a szociális étkeztetésben kérnek segítséget.

„Azok közül az idősek közül, akik az első hullámban vállalták, hogy otthonukban maradnak, most is sokan igénylik munkatársaim segítségét a házi segítségnyújtásban (például bevásárlás). Az idős és fogyatékos nappali ellátásban részesülőkkel rendszeresen tartják munkatársaim a kapcsolatot telefonon, interneten. Intézményünk kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbankkal, így munkanapokon a velük partnerségben álló élelmiszerláncok, valamint a Gere Pékség adományával támogatjuk az arra rászorulókat. Jelenleg is többen kértek és kérnek segítséget olyanok, akik hatósági házi karanténba kerültek. Jellemzően az élelmezésük megoldásában segítünk” – tájékoztatta lapunkat Nagyné Kovács Tímea intézményvezető.

Az intézményt felkeresők a bevezetett szabályokat betartják, s a megváltozott nyitvatartáshoz alkalmazkodva többnyire előre egyeztetnek időpontot a munkatársakkal. Zömében elektronikusan érdeklődnek. Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a HSZI krízistelefonszámára továbbra is gyermekvédelmi kérdések és jelzések érkeznek.

A kerületi bölcsődék változatlanul nyitva vannak, a saját csoportjukba továbbra is várják a kisgyerekeket. A bölcsődék munkatársai köszönik a szülők rugalmasságát, együttműködését, hogy elfogadták és betartják az intézményekben hozott járványügyi intézkedéseket is.

Nyitvatartás, krízisszám

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) nyitvatartása március 8-ától megváltozott. A személyes ügyfélfogadás hétfőtől csütörtökig 9 és 15, pénteken 9 és 14 óra között van. Munkaidőn túl, a krízistelefonszámon a HSZI munkatársa elérhető a 06-20/518-9150-es számon.

A.Zs.