Tartsuk be a járványügyi szabályokat a Rákóczi Kertben is

Kategória: Információk a koronavírusról 2021. március 01. hétfő, 10:31

kert varA melegebb idő beköszöntével egyre többen látogatnak ki a szabadba, így a csepeli Rákóczi Kertbe is. A kerületi önkormányzat mindent megtesz, hogy megóvja az itt élőket, ezért a sikeres védekezés érdekében a járványügyi szabályok fokozott betartását kéri a Családok Parkjába látogatóktól. A legfontosabb talán, hogy ügyeljünk a megfelelő távolságtartásra és a gyerekek is maradjanak egymástól legalább 1,5 méterre. Lényeges a szabályok betartása, ellenkező esetben bezárhat a közkedvelt park.

 

Ahogy a legtöbb játszótérnél, a Rákóczi Kertnél is fontos a szociális védőtávolság és az alapvető higiéniai szabályok betartása. Emellett érdemes több más dologra is odafigyelni a játszóterek használata során.

 

Elengedhetetlen, hogy kizárólag egészségesen látogassák a játszótereket. Amennyiben tüneteket észlelnek magukon vagy gyermekeiken, ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon és indokolt esetben hívják fel háziorvosukat!

 

Alapvető a kézhigiéné betartása. Mossunk vagy fertőtlenítsünk kezet és figyelmeztessük erre gyermekünket is, legalább evés, ivás előtt, a közös használatú játékok használata után, mosdó használata előtt és után! Használjuk az üzemeltető által biztosított kézmosási, kézfertőtlenítési lehetőségeket.

 

Ügyeljünk a megfelelő távolságtartásra! A gyerekek, felnőttek – különösen a várnál - maradjanak egymástól legalább 1,5 méterre.

 

Hívjuk fel gyermekünk figyelmét arra, hogy játék közben ne nyúljon az arcához, különösen a szájához, orrához, szeméhez! Kerüljük a zavaró, például arcba hulló hajviseletet.

 

A Rákóczi Kertben is kötelező a maszk viselése, kivételt képeznek ez alól a hatéves gyermekek.

 

Ha gyermekünk még túl kicsi ahhoz, hogy megértse ezeket a szabályokat, inkább azokat a játékokat részesítsük előnyben, ami nem jár közös használatú eszközök megérintésével (saját homokozó eszközök, saját kismotor stb.) és figyeljünk oda kézfertőtlenítésre.

 

Kivételesen ne bátorítsuk az osztozkodást, se játékszereken, se az ennivalókon!

 

A legfontosabb, hogy tartsuk be az üzemeltető által hozott különleges házirendet, és hívjuk fel erre gyermekünk figyelmét is!