Megszületett a megállapodás, orosz vakcinák érkeznek Magyarországra

Kategória: Információk a koronavírusról 2021. január 22. péntek, 10:10

20210120vakcina szputnyik vÉlő videóban tett közzé rendkívüli bejelentést a hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter és Szijjártó Péter nagyon hasznos találkozón vettek részt, jelentette be az orosz politikus. Kijelentette, a Szputnyik V vakcina nagyon jó eredményeket mutat és megindult a tömeges oltás Oroszországban. Immár nyitva áll a lehetőség a magyar állampolgárok számára is, hogy megvédjék magukat a koronavírussal szemben - emelte ki Murasko. Olyan megállapodást kötött a két fél melynek keretein belül orosz vakcinákat fognak szállítani Magyarországra - nyilatkozta. A mai napon újabb távlatok nyílnak a két ország együttműködésében. A Szputnyik V vakcinát egyre több országban engedélyezik és a WHO-val is együttműködünk - tette hozzá Murasko.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta, magyar egészségügyi és járványügyi szakemberek szoros kapcsolatot tartottak fenn orosz kollégáikkal, ezen a héten meglátogatták és megvizsgálták az orosz oltóanyagot gyártó helyszínt is. Magyarország Oroszországból három ütemben tud nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni. A vonatkozó szerződést kitárgyaltuk és a magunk részéről az éjszaka folyamán aláírtuk, ezt az orosz fél is megtette - ismertette Szijjártó Péter. A szerződés részleteiről a nap folyamán tájékoztatni fogjuk a magyar nyilvánosságot - tette hozzá. Az oltás felgyorsítása Magyarországon emberéleteket ment meg és lehetőséget ad arra, hogy az életünk hamarabb térjen vissza a normalitás mezejére és a korlátozásokat feloldhassuk - emelte ki a külügyminiszter. 

Magyarhírlap.hu