Így védekeznek az önkormányzat intézményei

Kategória: Információk a koronavírusról 2020. október 29. csütörtök, 13:27

negyedvente ferttlentsPortálunk információi szerint az önkormányzati intézményeket naponta többször fertőtlenítik, ezekre a helyekre továbbra is maszkban lehet belépni. A fertőtlenítő szerek minden közintézményben rendelkezésre állnak, az épületeket folyamatosan takarítják, szellőztetik. 

A Humán szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) intézményeinek telephelyein a vírusölő hatású kézfertőtlenítőszerek, valamint szintén ilyen hatású mosogatószerek, felület-fertőtlenítőszerek és takarítószerek biztosítva vannak, azok beszerzése folyamatos. Ezen kívül minden munkatárs részére adnak egy zsebben hordható kézfertőtlenítőt, és rendelkezésre állnak a helyben készült és az orvosi prr-szájmaszkok is. Az összes intézmény részére beszerzésre került továbbá 36 darab érintésmentes hőmérő. Emellett arcvédő pajzs, védőszemüveg, lábzsák, kezeslábas, orvosi látogató köpeny és gumikesztyű a védőfelszerelés részei. Ezek beszerzése folyamatos tekintettel arra, hogy akár idősellátás területén, akár a családgondozás folyamatában, de a bölcsődékben is szükséges ezek használata.

 

A HSZI telephelyein az épületbe belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, amit a bejárati falon elhelyezett kézfertőtlenítő készülékek biztosítják. Emellett minden telephelyre vásároltak egy speciális lábtörlőt, mely fertőtlenítőszerrel van ellátva. Bölcsődék és a fogyatékosok nappali intézményében a szülő/hozzátartozó csak az épület bejáratáig kísérheti gyermekét, onnan a gondozó, kisgyermeknevelő nyújt további segítséget. Az intézmény székhelyén a váróban egyszerre 2 ember tartózkodhat, kivételt képez, ha egy család több tagja érkezik. A beszélgető szobákat minden használat után fertőtlenítik.

 

A magasabb szintű higiénia biztosítása érdekében az intézmény valamennyi telephelyén óránként kilincsfertőtlenítést, a mosdók fertőtlenítését végzik el, ezen kívül a játékok fertőtlenítése is folyamatos. Minden étkezés után a textíliák mosásba kerülnek, az asztalokat, székeket felületfertőtlenítővel le kell törli, a padlózatot áttörölni.

 

Óvodák

 

A fentiekhez hasonló intézkedések vannak érvényben a kerületi önkormányzati óvodákban is. Itt karos kézfertőtlenítőket szereztek be, illetve 44 darab érintésmentes hőmérő is rendelkezésre áll. Továbbá minden alkalmazott számára textil (mosható) és eldobható maszkok, kesztyű, logopédusok számára arcpajzs, a látogatók számára mosható lábzsák és köpeny biztosított. Belépéskor javasolt a cipők talpának fertőtlenítése. Továbbá minden tagóvoda rendelkezik a megfelelő mennyiségű tisztítószerrel.

 

Polgármesteri Hivatal

 

A polgármesteri hivatal közös helyiségeiben az ott dolgozóknak kötelező a maszkviselés, valamint az egészségügyi előírások betartása. A hivatalban az ügyek ad hoc intézése személyesen nem lehetséges, csak előzetes telefonos egyeztetés útján lehet az épületbe belépni. Ezek mellett az önkormányzat mindenkitől azt kéri, hogy a járvány terjedésének csökkentése érdekében vegyék komolyan az előírásokat, hordjanak maszkot és tartsák be a megfelelő távolságot társaiktól. Fontos az egyéni felelősség, hiszen a legtöbbet mi magunk tehetünk a járvány ellen.

Utoljára frissítve: 2020. október 29. csütörtök, 13:37