Csepeli közterületekkel kapcsolatos információk

Kategória: Információk a koronavírusról 2020. április 17. péntek, 15:54

93407252 3384555951557972 2208992905438167040 oA Kormány kijárási korlátozásán túl, a csepeli közterületeken további szigorítást, zárást az Önkormányzat nem rendel el - tájékoztatott Borbély Lénárd polgármester.

 

Ennek alapvetően két oka van. Az egyik az, hogy fizikailag lehetetlen kivitelezni, hiszen csak a Kis-Duna partja több kilométer hosszú. A második ok pedig az, hogy Csepelen a lakosság fele társasházakban, leginkább panelokban lakik. Azt pedig mindenki átérezheti, hogy ezekben a lakásokban, főleg, ahol gyerekek is vannak, nem várható el, hogy a kijárási korlátozások betartása mellett zöld területen szabadidős vagy sport tevékenységet ne végezhessenek a lakosaink. Budapest viszonylatában a mi kerületünkben nagyon jelentős a zöldterületek nagysága, erre kiemelt figyelmet fordítottunk az elmúlt években - írja Facebook oldalán a döntés kapcsán a polgármester.

 

Borbély Lénárd arról tájékoztatott, hogy azokat a helyeket, ahol tömeges megjelenés valószínűsége a legnagyobb volt, már korábban lezárták. Ilyen a Rákóczi Kert - A családok parkja, a Tamariska-domb, a Kalózhajós és az összes többi játszótér, valamint a kutyafuttatók.

 

Borbély Lénárd arra kér mindenkit, hogy a Kormány által elrendelt kijárási korlátozásokat tartsák be. Amennyiben elmennek otthonról, úgy tartsanak kellő távolságot egymástól és kerüljék el a csoportosulásokat. A csepeli rendőrök és a közterület-felügyelők hétvégenként kiemelten ellenőrzik a rendelet betartását. "Ne feledjék el, hogy leginkább egyéni felelősségen múlik a vírus terjedésének megakadályozása".