Információk a koronavírusról

titiszAz átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási akcióhét indult a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között. A munkából a csepeli Tóth Ilona szakrendelő is kiveszi a részét, viszont itt fontos tudni, hogy a szakrendelőben kizárólag november 26-a este 19.00 óráig van lehetőség oltakozni, a hétvégén nem. Dr. Dobák András főigazgató-főorvostól megtudtuk azt is, hogy naponta 5-600 között tehető a beadott oltások száma, és összesen 4 oltóponton zajlik a védőoltások beadása.

868742545A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helységekben és az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. A Magyar Közlönyben hamarosan megjelennek a Kormányinfón már bejelentett intézkedések részletszabályai.

favipiravirA koronavírus-járvány negyedik hullámában emlékeztetjük az újonnan fertőzötteket, hogy a Favipiravir továbbra is nagyban segíti az otthoni gyógyulást. A gyógyszer a tapasztalatok szerint jó eséllyel megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását és ezzel a kórházba kerülést. A Favipiravirt a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegek kezelésére, és ingyenesen kiváltható a gyógyszertárakban. Magyarországon eddig 167 392 doboz Favipiravirt váltottak ki a gyógyszertárakból, illetve használtak fel.

koronavirus 0A beoltottak száma 5 992 142 fő, közülük 5 768 941 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 527 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 8370 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 939 784 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 867 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 818 336 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 89 581 főre emelkedett. 5147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 509-en vannak lélegeztetőgépen. Mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, mert a védőoltás után kialakuló védettség - minden vakcina esetében - néhány hónap elteltével gyengül.

Csepelen magas az átoltottság

2021. június 17. csütörtök, 13:53

tieszA járványügyi intézkedéseknek és a védőoltásoknak köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, azonban a vírus nem tűnt el. Továbbra is fontos, hogy minél többen beoltassák magukat. Csepelen magas az átoltottság, a felnőtt lakosság 70-75 százaléka már megkapta a védőoltását.

TBE 6471Amennyiben érez magán a koronavírusra jellemző tüneteket (38 fok feletti láz, száraz köhögés, légszomj vagy egyéb vírusfertőzéshez kapcsolható tünet), vagy találkozott igazolt COVID fertőzöttel és szeretne tesztet csináltatni, vagy antigéntesztre lenne szüksége, Csepelen jelenlegi információink az alábbi helyszíneken van rá térítés ellenében lehetősége.

eesztmobA koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről idén februárban döntött a kormány. A kártyát azok kaphatják meg, akik védőoltásban részesültek, vagy igazoltan átestek a betegségen, illetve, ha utólag ellenanyag- vizsgálat igazolja a korábbi fertőzést.

TBE 6441

A május 10-ei iskolakezdés előtt egész napos, ingyenes koronavírus szűrésre várták a felső tagozatos általános iskolásokat és a középiskolásokat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakrendelőjében május 8-án. A tesztelést szülői beleegyező nyilatkozattal a Csepelen élő vagy a kerületben tanuló gyerekek, fiatalok vehetik igénybe.

 hozzajarulo nyilatkozat vedooltashoz Jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, ha az oltandók magukkal viszik az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot. Kérjük, hogy ha teheti, akkor nyomtassa ki, töltse ki és vigye magával az oltásra a nyilatkozatot akár háziorvosi rendelőbe, akár kórházi oltópontra hívják Önt!

Húsvétkor is oltottak a kerületben

2021. április 08. csütörtök, 12:23

oltasA koronavírus harmadik hullámában rengeteg a fertőzött, az egészségügy túlterhelt, magasak a halálozási adatok. Ahhoz, hogy leküzdhető legyen a járvány, fontos, hogy minél többen megkapják a védőoltást. Csepelen folyamatosan oltanak. A húsvéti ünnepek alatt lezajlott nagyszabású oltási programnak köszönhetően újabb ötezer ember kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.