Több ütemben újul meg a Csepeli Strandfürdő Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2017. március 14., kedd 14:30

strand4311A csepeli önkormányzat döntése alapján több ütemben, összesen 700 millió forintból fog megújulni a Csepeli Strandfürdő. A termálmedence, a gyermekmedence, a strandmedence vagy az élménymedence gyógyító és pihentető vize egész nyáron élvezhető, 2013 óta pedig már télen is lehet fürdőzni.

A hatvanas években épült nyári strandfürdő egyes részei felett az évek során alaposan eljárt az idő. Különösen a műszaki és vendégforgalmi területek rekonstrukciója vált elengedhetetlenné. Az önkormányzat ezért több ütemben, egy összesen 700 millió forintos felújítást tervez. Az elő lépcsőben a gépészeti berendezéseket és a medencéket teszik rendbe mintegy 200 millió forintból. Nem mindenki örül ennek. Horváth Gyula, a Kis-Duna part fejlesztését gyakran támadó 2014-es balliberális polgármester-jelölt például megszüntetné a strand fenntartását, és ezzel a csepeli nyugdíjasok ingyenes fürdőzési lehetőségét.

A felújítás első üteme tartalmazza többek között a központi gépház vízforgató berendezéseinek cseréjét, az úszómedencék, csúszdák megújítását, egy tanmedence építését, emellett újjá varázsolják a fürdő játszóterét és a fitnesz-parkot. A régi, elavult öltözők helyére ugyanakkor vadonatújakat terveznek, és egy nyári fogadóépületet is szeretnének kiépíteni még az idei évben.

Fontos tudni, hogy a Csepeli Strandfürdő a főváros egyik cégének, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonában van, az üzemeltetést azonban egy megállapodás értelmében a csepeli önkormányzat végzi, amely bérleti díjat fizet a tulajdonosnak.

A felújítás kapcsán csepeli önkormányzat a tulajdonossal egy olyan megállapodást kötött, hogy az első ütemben a fürdő rekonstrukciójára költött forintokat beszámítják a bérleti díjba, a későbbiekben ráfordított összegeket pedig a bérleti konstrukció lejártával visszakapja az önkormányzat. A visszajáró pénzt a csepeliek érdekében kívánja a testület elkölteni.

 

Csepel.hu

Utoljára frissítve: 2017. március 16., csütörtök 08:18

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail