Gördeszka pálya épül Csepelen

Kategória: Fejlesztések 2015. december 15., kedd 07:52

gordeszka4Deszkások és sportrajongók új találkozási pontja lehet a Csepelen épülő gördeszka pálya, megépítését a Daru-domb környékén tervezik. A várhatóan jövőre elkészülő beruházást a csepeli önkormányzat finanszírozza. A domb fejlesztésére és környékének parkosítására 34 millió forintot nyert az önkormányzat a Tér­_Köz Pályázatán, amelyet jelentős összeggel egészít ki.

A kedvező adottságú területen az elmúlt időszakban több szabadidős tevékenységre alkalmas beruházás is megvalósult, szintén a városvezetés támogatásával jött létre a testmozgásra vágyóknak a népszerű BMX pálya és a közkedvelt szabadtéri fitneszpark.

Az épülő gördeszka pálya koncepciótervét az önkormányzat megbízásából a Magyar Deszkások Országos Egyesülete készítette el, amelyről a közelmúltban tartottak tájékoztatást az érdeklődőknek a Csepel Plázában. A kötetlen hangvételű tanácskozáson Budapest különböző kerületeiből vettek részt fiatalok és felnőttek, a közös találkozó szervezésében Varga Norman, a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke segített.

A projekt képviselői kivetítőn ismertették a tervezés fázisát, majd mindenkinek a tanácsát és elképzelését meghallgatták, amely a sportolók igényének megfelelően egy jól használható skatepark felépítésében elengedhetetlen. Az alaprajzokon ki-ki bejelölhette a gurulásban számára fontosnak vélt funkciós megoldásokat, ötleteket.

A kivitelezési munkák megvalósításában az egyik lebonyolító cég, a Csepeli Városgazda Zrt. képviseletében az egyeztető megbeszélésen résztvevő Dzsida László, városfenntartási főosztályvezető a Csepel.hu kérdésére elmondta: az előzetes elképzelés szerint a betonból készült gördeszka pályaelemek tömörített alépítményre épített beton felületre kerülnének elhelyezésre. Ez lényegesen csendesebb és időállóbb megoldást jelent.

AZS

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

gordeszkagordeszka2gordeszka3gordeszka5

Utoljára frissítve: 2015. december 15., kedd 08:35

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail