Kikötőfejlesztés nemzetközi partnerekkel

Kategória: Fejlesztések 2015. október 26., hétfő 14:52

guido 012A polgármesteri hivatalban találkoztak a GuiDO projekt leendő partnerei október 22-én, hogy megvitassák, milyen együttműködést képzelnek el az Európai Unió Duna Transznacionális Programjában való közös nemzetközi pályázatokon. A GuiDO projekt célja a folyami kikötők működési hatékonyságának javítása, amely révén a kikötők a helyi gazdaság fejlesztésének fontos helyszínévé válhatnak.

A Csepel vezetésével, Borbély Lénárd polgármester személyes közreműködésével kidolgozandó projektjavaslat része olyan közlekedési és gazdaságfejlesztési célú beruházások műszaki és pénzügyi előkészítése, amelyek később más uniós beruházási forrásokból finanszírozhatók. A leendő partnerek különböző méretű önkormányzatokat és kikötőket képviselnek Romániában, Szerbiában, Horvátországban és Németországban.

A csepeli képviselő-testület várhatóan október 29-én tárgyalja meg a Csepeli Városfejlesztési Kft. által e témában készített tervezetét. A Csepeli Városfejlesztési Kft. célja, hogy a hazai és nemzetközi projekteken és forrásszerzésre alkalmas pályázatokon keresztül elősegítse a kerület fejlődését gazdasági, lakókörnyezeti, településszerkezeti és szervezeti szinten egyaránt. Ennek nyomán már nemcsak hazai, hanem nemzetközi projektek felkutatását is végzi és megvizsgálta a lehetőségét a Duna Transznacionális Program keretén belül benyújtandó pályázatban vezető partnerként való részvételre.

A beadásra tervezett projekt neve: GuiDO – Kikötők fejlesztése annak érdekében, hogy a helyi gazdaság motorjaivá váljanak.

 

Csepel.hu

guido 023

Utoljára frissítve: 2015. október 26., hétfő 16:06

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail