×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/csepel.hu/anyagok/kepek/cikkek/15_oktober/metrans/ ×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: anyagok/kepek/cikkek/15_oktober/metrans/

Logisztikai központ Csepelen: kétszáz új munkahely létesül Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2015. október 22., csütörtök 15:41

metrans3Magyarország és benne Csepel kedvező földrajzi adottságát kihasználva jó választás, hogy a német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Metrans Konténer Kft. Csepelen valósítja meg legújabb beruházását, amely a térség logisztikai központjává válhat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az alapkő letétele kapcsán tartott ünnepségen a cég Salak utcában található telephelyén október 22-én. Borbély Lénárd polgármester azt emelte ki, hogy Csepel életében jelentős nap a mai, mert a rendszerváltás utáni legnagyobb beruházás jön létre a kerületben, amely legalább 200 új munkahely létrehozását jelenti. Az eseményen jelen volt Klaus-Dieter Peters, a HHLA cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Kiss Péter, a Metrans Konténer Kft. vezérigazgatója és Morovik Attila alpolgármester.   

Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy Európa egyik vezető kikötő-logisztikai cége, a hamburgi székhelyű HHLA cég fél évvel ezelőtt jelentette be, hogy hazánkat választotta új beruházásának színhelyéül. Csepel földrajzi adottságai kiválóak ahhoz, hogy itt jöjjön létre a több tízmillió euróba kerülő beruházás, amely egy konténer terminál központ megépítését jelenti. A fejlesztéssel együtt Csepel infrastruktúrája is javul, és további jó lehetőségeket kínál arra, hogy más befektetők is Csepelt válasszák beruházásaik célpontjául. A Metrans vezetői ráadásul bejelentették, hogy kifejezetten számítanak a csepeli munkaerőre. A kelet-nyugati áruforgalom célpontja lehet ez a mostani helyszín, amely könnyen megközelíthető vízen és vasúton is. A keleti nyitás politikájának eredményeképpen egyre több ázsiai vállalat terjeszkedik Magyarországon, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hazánk Európa termelési központjává váljon. Ma Magyarországon ötszázezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, az adósságállomány csökken, a költségvetés kiegyensúlyozott. „A csepeli önkormányzattal egyetértésben szorgalmaztuk a mostani beruházást. Hamarosan megvalósul a Budapest és Isztambul közötti konténer tehervonat közlekedés hetente kétszer, amelynek szerelvényei ide futnak be. Megújult a Csepeli Szabadkikötő, amellyel a vízi közlekedés fejlesztése volt a cél. A kormány tervei között szerepel, hogy 2020-ig 150 milliárd forintot költ az elővárosi vasúthálózat fejlesztésére, ami szintén érinti Csepelt” – mondta Szijjártó Péter miniszter. 

Borbély Lénárd megemlítette, hogy Csepel életében kiemelkedő nap a mai, hiszen egy jelentős beruházás valósul meg a kerületben, amellyel 200 új munkahelyet hoznak létre. Csepel vezetőinek évek óta a legfontosabb célkitűzése, hogy a kerületben támogassák a beruházásokat és új munkahelyeket teremtsenek. Ezért is fogadták örömmel a Metrans Kft. törekvését, hogy a csepeli Duna-parton alakítsák ki bázisukat. „A Metrans sikere Csepel sikere is; mi azon vagyunk, hogy a jó együttműködés eredményeképpen további fejlesztéseket valósítson meg a cég” – hangsúlyozta Borbély Lénárd.

Klaus-Dieter Peters, a HHLA cégcsoport elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy „öröm itt lenni, és elhelyezni az alapkövet ezen a kedvező helyen”. Csepel választása egyértelmű volt a cége számára, hiszen mindenféle szempontból megfelelt az elképzeléseiknek. A Duna fontos közlekedési útvonal, amely tengereket köt össze. Ugyanakkor a vasúti szállítást is szorgalmazzák, s ennek érdekében terveznek további fejlesztéseket. A német cég üzleti kapcsolatai egészen Kínáig terjednek, és a HHLA azon van, hogy Európa egyik legnagyobb logisztikai és szállítmányozási vállalata legyen. „Néhány év múlva úgy fogunk visszatekinteni az elmúlt időszakra, hogy Csepellel közösen nagyszerű eredményeket értünk el” – mondta Klaus-Dieter Peters.

Kiss Péter, a Metrans Konténer Kft. vezérigazgatója arra emlékeztetett: a csepeli önkormányzattal megállapodtak, hogy először Csepelen hirdetik meg az új munkahelyeket, és főként helyből várják az érdeklődőket. Főleg a logisztikával, szállítmányozással, vasúti közlekedéssel kapcsolatos munkákra keresnek embereket, de adminisztratív munkakörökben is kellenek képzett alkalmazottak. Egyelőre mintegy 200 új munkahelyről van szó, de a későbbiekben ez a szám megnőhet.

Cs. A. 

" target="_self">{gallery}kepek/cikkek/15_oktober/metrans/{/gallery}

Utoljára frissítve: 2015. október 22., csütörtök 16:25

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail