Rákérdezett a polgármester, mi lesz a csepeli HÉV felújításával

Kategória: Fejlesztések 2023. január 23. hétfő, 13:20

hev csepel 1 bpkMint ismeretes, a csepeliek és az agglomerációban élők számára a H7 HÉV vonal az egyik – ha nem a legfontosabb – tömegközlekedési mód, mellyel gyorsan és könnyedén elérhetik a belvárost. Naponta több tízezer ember használja, jelentősen csökkentve ezzel a városba irányuló gépkocsiforgalmat.

 

Az elmúlt évek során a HÉV fejlesztése és meghosszabbítása kapcsán ígéretes előrelépések történtek: elkészült az engedélyezési tervdokumentáció, folyamatos egyeztetések zajlottak az ügyben, valamint a Kvassay-híd felújításakor megtörtént az érintett pályaszakasz felújítása is.

 

A fennálló gazdasági nehézségek miatt azonban a kormány számos állami beruházás átütemezése és elhalasztása mellett döntött, arról pedig az önkormányzat nem rendelkezett információval, hogyan érinti mindez a H7 HÉV esetében a tervezett beruházásokat.

 

Borbély Lénárd csepeli polgármester a kialakult helyzet tisztázása érdekében levelet írt az ágazatot felügyelő Építési és Közlekedési Minisztériumnak, tájékoztatást kérve, hogy a meghozott kormányzati korlátozások és a korábban tervezett beruházások átütemezése hogyan befolyásolják a H7 HÉV vonal felújítását és meghosszabbítását.

 

A napokban megérkezett válasz - amelyet személyesen maga Lázár János miniszter írta alá - szerint a beruházás vonatkozásában a kiviteli terv és a kapcsolódó kivitelezési tenderdokumentáció tervezetten 2023. I. negyedévében készülhet el. A beruházás felülvizsgálatára a kivitelek tervek elkészülte után kerül sor.