Felújítják a volt Ifjúsági Tábort Csepelen

Kategória: Fejlesztések 2022. július 18. hétfő, 15:15

TBE 4635Megkezdődött a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont - volt ifjúsági tábor – felújítása. A korszerűsítések két ütemben zajlanak, várhatóan 2023. végére készülnek el. A fejlesztés nyomán egy új családbarát, sport- és rekreációs terület jön létre a Kis-Duna-parton - jelentette be Borbély Lénárd polgármester július 18-ai sajtótájékoztatóján.

Borbély Lénárd polgármester kiemelte, 15 éve merült fel először az a szándék, - az akkori önkormányzat és ingatlanfejlesztők részéről- hogy a csepeli Kis-Duna-partot beépítsék. Ezt ellenzéki képviselőként, civilszervezetekkel közösen utasították el. „A Kis-Duna-partot nem lehet beépíteni kizárólag természet közeli, családbarát, sport és rekreációs céllal lehet fejleszteni, minden olyan célú beépítést meg kell akadályozni, amivel a lakosság nem ért egyet” –hangsúlyozta. Ennek fényében 2016-ban az önkormányzat visszavásárolta és újjáépítette a napközis tábor területét, a mai napon, pedig átadják a munkaterületet és elindul az ifjúsági tábor fejlesztése is. A beruházást széles körű lakossági párbeszéd és közösségi tervezés előzte meg, fórumokon és kérdőíveken kérték ki a helyiek véleményét, mérték fel igényeiket.

 

A teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozott felújítás során elbontják a rossz állapotban lévő pavilon és öltözőépületeket, új vendéglátó helyiséget, játszóteret, gyalogos sétányokat, parkolóhelyeket hoznak létre, utcabútorokat helyeznek ki, felújítják a meglévő csónakházat, teniszpályákat alakítanak ki, új vizesblokkokat, tábori szálláshelyeket és konyhát építenek. Ugyanakkor a zöldfelület és a növényállomány is megújul - ismertette a polgármester. Egyúttal hangsúlyozta: a lakosság, az önkormányzat és a helyi civilszervezetek (a Csepelért Lokálpatrióta Egyesület és a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület) felújítással, fejlesztéssel kapcsolatos elképzelései teljes mértékben egybeesnek. A ma induló beruházás is a csepeli családok, gyerekek aktív kikapcsolódását, hasznos időtöltését szolgálja.

Utoljára frissítve: 2022. július 19. kedd, 10:49