Nyomtatás

Elindultak a volt Ifjúsági tábor fejlesztéséhez kapcsolódó munkálatok

Kategória: Fejlesztések 2022. június 21. kedd, 13:22

TBE 1735Megkezdődtek a munkálatok a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontnál, ahol a fejlesztéshez kapcsolódóan a Városgazda több ütemben megkezdte az elkorhadt, sérült és balestveszélyes fák kivágását. A kivágandó fákat előzetes szakvélemény alapján jelölték ki, műszeres vizsgálatokat is alkalmazva. Mint megtudtuk, a fákat fokozatosan pótolni fogják, hiszen a Csepeli Zöld Sziget Program nem másról szól, minthogy egy zöldebb, élhetőbb, tisztább levegőjű kerületben élhessen minden csepeli lakos. 

Mint ismeretes, a csepeli önkormányzat egy családias szabadidőparkot alakít ki a Hollandi úti ifjúsági tábor, vagyis a régi úttörőtábor helyén. Az önkormányzat a csepeliekkel közösen, a kerületben élők igényeire szabva tervezteti a helyszínt, ezért egy kérdőívet tett közzé és lakossági fórumot is tartott. A koncepciótervet a beérkezett válaszok és ötletek alapján készítik el. A szabadidőpark a Kis-Duna-parti fejlesztések részeként jönne létre. 

Nagyon sok kérés érkezett a csepeli lakóktól és civil szervezetektől a helyi önkormányzathoz, hogy folytatódjon a Kis-Duna-part zöldfejlesztése, és hozzák rendbe a Hollandi úti 8. szám alatt található egykori Ifjúsági Tábor helyszínét. 

Az  önkormányzat ezért úgy döntött, hogy közösségi tervezéssel megújítja a szóban forgó tábort, és egy minden igényt kielégítő, vízparti pihenő-, sport- és szabadidőparkot hoz létre. A park jelenleg teljesen elhagyatott, rozsdás bútorok, hiányos, tönkrement burkolatok láthatóak a területén.  

A polgármester hangsúlyozza, olyan szabadidőparkot létesítenek, amire a kerület büszke lehet, és ami mindenben a csepeliek javát szolgálja majd. 

Borbély Lénárd emlékeztetett, hogy a családoknak nagyon fontos a tavaly átadott csepeli Napközis Tábor is, hiszen a szülőknek segítséget nyújt nyaranta. Mint ismeretes, a csepeli önkormányzat 2016-ban vásárolta vissza a Hollandi úton található Napközis Tábor Kis-Duna-parti telkét, amely 2007-ben az akkori kerületi vezetéstől egy magáncég birtokába jutott.  

A tervezett fejlesztésről lakossági fórumot is tartottak a közelmúltban. Ezen számos javaslat elhangzott, kerékpárkölcsönző, erdei tanösvény, kalandpálya kialakítását is felvetették az ötletek sorában a csepeliek. Többen kérték, hogy a helyszín alapvető funkciója továbbra is a tábor legyen. A polgármester elmondta, hogy részben ez is szerepel az önkormányzat tervei között, de emeletes épületeket nem húznak fel a helyszínre.  

Az önkormányzat egy kérdőívet is közzétett, amelynek kitöltésével a csepeliek arra tehetnek javaslatot, milyen legyen az újjászülető park a Kis-Duna-part mentén, például összekössék-e a területet a Kolonics György sétánnyal.