Nyomtatás

Új informatikai eszközöket kaptak a csepeli háziorvosok

Kategória: Fejlesztések 2022. március 26. szombat, 10:15

DSC01066Informatikai eszközöket adtak át a csepeli háziorvosi praxisoknak március 25-én a Tóth Ilona szakrendelőben. Az esemény kapcsán Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Borbély Lénárd polgármester közös sajtótájékoztatót tartott. A több mint 18 millió forint értékű eszközfejlesztés a kormányzat Egészséges Budapest Programjának keretében valósult meg.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere kiemelte, az elmúlt időszakban Németh Szilárd közbenjárása nyomán 3,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a kerületben, amiért köszönet illeti az államtitkárt.

 

A most átadásra kerülő informatikai eszközök, 47 laptop és nyomtató a háziorvosok mindennapi munkáját segítik. Az Egészséges Budapest Program azonban olyan fejlesztéseket is tartalmaz, melyek közvetlenül a csepeliek egészségét szolgálják, nagyban javítják az egészségmegőrzést, elősegíti az itt élők gyógyulását. A polgármester hangsúlyozta, az elmúlt időszakban több képalkotó diagnosztikai eszközt vásárolt a kerület, folyamatban van az egynapos sebészet kialakítása. Az önkormányzat önerőből is sokat lépett előre, számtalan háziorvosi rendelő újult meg, melynek köszönhetően Csepelen egy teljesen felújított infrastruktúrával rendelkező háziorvosi rendszer működik.

 

Németh Szilárd parlamenti államtitkár rámutatott, Csepel az egyik legnagyobb nyertese az Egészséges Budapest Programnak. A kormányzat és az önkormányzat fejlesztései nyomán mára minden feltétel adott ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók nyugodt körülmények között végezhessék a munkájukat. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban megújult a kerület összes háziorvosi rendelője, a szakrendelő és számos orvostechnológiai fejlesztés valósult meg. Ugyanakkor megkezdődött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, illetve a Weiss Manfréd Kórház felújítása is. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a kórház rekonstrukciójára csak most kerülhetett sor, mert Budapest és Pest-megye erre a célra nem vehetett igénybe uniós forrást. Mára viszont saját erőből is képes az ország a kórházfejlesztések kivitelezésére. Az államtitkár arról is szólt, hogy szerinte a baloldal miniszterelnök-jelöltje privatizálná az egészségügyi intézményeket. Gyurcsány Ferenc, pedig üzletnek nevezte az egészségügyet, tette ezt annak ellenére, hogy a választópolgárok 2008-as népszavazáson döntöttek arról, hogy az egészségügy nem üzlet.

 

A sajtótájékoztatót követően Dr. Oláh Ilona és Dr. Szkenderovics Károly háziorvos átvették az új eszközöket. A HP típusú laptop és a HP Laserjet nyomtató 35 felnőtt és 12 gyermek háziorvos munkáját segíti a kerületben. Dr. Oláh Ilona háziorvos lapunknak elmondta nagy öröm, hogy munkájuk elismeréseként új eszközöket kaptak, melyek hasznos segítséget jelentenek majd valamennyi praxis számára.

Utoljára frissítve: 2022. március 26. szombat, 10:33