Mammográfia a Tóth Ilona szakrendelőben

Kategória: Fejlesztések 2022. január 11. kedd, 15:58

tiesz80A MaMMa Szűrő és Diagnosztikai Központtal kötött szerződés értelmében a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatban a tegnapi naptól teljes körű - TB-finanszírozott - mammográfiás emlőrákszűrésre van lehetőség. A korszerű berendezést a kormány által biztosított EBP-keretből vásárolta az önkormányzat.

Mint ismeretes, korábban a kerületbe érkező szűrőbusz biztosította az emlőrákszűrés lehetőségét. Az Egészséges Budapest Program keretében beszerzett modern mammográfiás készüléknek köszönhetően azonban január 10-től bárki igénybe veheti a szűrést, aki beutalóval érkezik a szakrendelőbe.

 

Fontos még megemlíteni, hogy a héten elkészül a TIESZ-ben a radiológia is. A keretből beszerzett utolsó digitális röntgengép a héten érkezik, így a jövő héttől a radiológiai szűrések egy teljesen megújult eszközparkkal állnak a lakosok rendelkezésére.

 

A kormány által biztosított EBP-keretből az elmúlt két és fél évben mintegy 3,7 milliárd forint egészségügyi fejlesztés valósult meg Csepelen, amihez az önkormányzat 190 millió forint önrésszel járult hozzá.

 

 

Az elmúlt néhány hónapban informatikai eszközöket - számítógépeket, laptopokat, monitorokat és nyomtatókat – szereztek be, amelyekkel többek között a felnőtt háziorvosi praxisok, a házi gyermekorvosi praxisok és a szakrendelő elavult eszközeit cserélik le. Ezeken kívül mintegy 278 millió forint értékben ultrahangkészülékeket, digitális röntgent, digitális mammográfot kapott a kerületi szakrendelő.

 

Jó hír, hogy elindult az egynapos sebészeti és a gyermeksebészeti ellátás. Előbbi esetében nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, szemészeti, kézsebészeti beavatkozásokat végeznek, és ehhez két négyágyas kórtermet alakítanak ki.

Utoljára frissítve: 2022. január 11. kedd, 16:14