Folytatódnak az útépítések: megépült a Darázs és a Vihorlát utca

Kategória: Fejlesztések 2021. december 10. péntek, 10:18

20211208 085711Folytatja a csepeli önkormányzat a kerületi útépítéseket. Borbély Lénárd polgármester bejelentette: a napokban elkészült a Darázs és a Vihorlát utca teljes szakasza. A több száz millió forintos beruházás során a megújult útburkolat mellett járdát is építettek és a csapadékvíz elvezetést is megoldották.

Néhány év alatt jelentősen felpörgött a kerületi útépítés volumene, köszönhetően a jelentős önkormányzati forrásoknak és a kormány támogatásának. A csepeli önkormányzat csak az elmúlt két évben 37 utcaszakaszon 13 és fél kilométer utat épített. Idén elkészült többek között a Hullám, a Horgony, a Horgász, a Diós és a Túróczi Balázs utca. Cél, hogy végül minden csepeli utca szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapjon.

 

Közben a Karácsony Gergely vezette főváros 2024-ig egyetlen méter fővárosi fenntartású utat nem újít fel a kerületben, holott ezekről korábban már döntött a Közgyűlés. Az egyik legjelentősebb ilyen utca, a Táncsics Mihály utca, amelynek felújításától Karácsony Gergely elvonta a félretett pénzt, az útszakaszt végül a kormány támogatásával építik meg.