Még kitölthetők a Csepeli HÉV-vel kapcsolatos kérdőívek

Kategória: Fejlesztések 2021. június 02. szerda, 12:49

hevA Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában lefektetett alapelvek mentén, az egységes és magas színvonalú városi-elővárosi kötöttpályás közlekedés megteremtése érdekében a jövőben megújulnak a szentendrei, csepeli és ráckevei hévvonalak. A Kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ koordinációjával zajló tervezés 2020-ban megkezdődött.


A H7-es hévvonalon modern, akadálymentesített megállókat és az Erdősor utcáig meghosszabbított, teljesen felújított vasúti pályát tervezünk, a sebességkorlátozások megszüntetésével. Gondoskodunk a vonal zajvédelméről és zöldítéséről is. Fedett peronokat építünk, korszerű utastájékoztatást valósítunk meg minden megállóban. A hévvonal nem csak déli irányba, de észak felé is meghosszabbodik, a Közvágóhídtól a Kálvin térig föld alatt közlekedhetnek az utasok.

A fejlesztés révén nemcsak a hév, de Csepel is megújulhat. Az új hévpálya környezete teljeskörűen újjászülethet, az új végállomás és a megújuló Csepel állomás környezetében új városközpont jöhet létre azáltal, hogy korábban járműtárolásra használt értékes területek felszabadulhatnak. Megújulhat a Szent Imre tér is, forgalomcsillapítottá válhat a II. Rákóczi Ferenc utca meghatározott szakasza.  

Jobb közlekedés a belváros felé, zöldebb, élhetőbb Csepel. Ezt kínálja a fejlesztés a csepeliek számára.
Számos fontos kérdés azonban még nincs eldöntve. 

Elérkezett az idő, hogy a csepeliek is elmondhassák a véleményüket, és ennek figyelembevételével folytassuk a tervezést, és váljon véglegessé számos fontos részlet! 

Ennek érdekében Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzatával és a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve kérdőíves felmérést indítunk.   

Köszönjük, hogy véleményével Ön is hozzájárul a tervezés sikeréhez! 

Tisztelettel kérjük, hogy a kérdőívben személyes adatokat ne adjon meg. Amennyiben kapcsolatba kíván lépni velünk, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk észrevételeit, javaslatait.

A kérdőív IDE kattintva érhető el.

 

Forrás: Budapesti Fejlesztési Központ