Nyár elején nyit a Napközis Tábor Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2021. május 20. csütörtök, 09:17

tabor2A múlt héten Borbély Lénárd polgármester sokadik alkalommal ellenőrizte a Napközis Tábor helyszínét, hogy tájékozódjon a hamarosan befejeződő kivitelezési munkálatokról. A polgármester lapunknak elmondta, a Napközis Tábor nyár elején nyitja meg kapuit a gyermekek előtt.

Ahogy Borbély Lénárd lapunknak fogalmazott, a Napközis Tábor a szülőknek nagy segítséget jelentett nyaranta, ezért volt érthetetlen, hogy 2003-ban az akkori baloldali vezetésű önkormányzat először bezárta, majd 2007-ben – a régi Görgey iskola telkével együtt – értékesítette egy ingatlanfejlesztő cégnek, amely a területen egy 360 lakásos lakóparkot tervezett felépíteni.

„Visszaadtuk a csepelieknek”

A fideszes képviselőknek és a csepeli lakosoknak, élükön a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért nevű civil szervezettel, sikerült megakadályozniuk a fenti terveket, hiszen akkor sem és most sem támogatja senki a Kis-Duna-part beépítését. „Ellenzékben és polgármesterként is azt képviseltem, hogy a Kis-Duna-partot nem szabad beépíteni, kizárólag sport- és rekreációs céllal lehet fejleszteni. Amikor 2016-ban egy hosszú folyamat eredményeként sikerült visszavásárolnunk a telket, elbontottuk a rossz állapotú épületeket, és elkezdtünk azon gondolkodni, hogyan lehetne a csepeli gyermekeknek visszaadni”– mondta Csepel polgármestere, aki gyerekkorában több nyarat is töltött a táborban.

A tábor újjáépítésére a város 460 millió forintot nyert el Tarlós István támogatásával a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatain, amely összeget a csepeli önkormányzat jelentős önerővel egészített ki, így valósulhatott meg a közel egymilliárd forintos beruházás. A projekt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően kibővült, így épülhettek meg a tábortól külön álló telken azok a sportpályák, amelyeket a napközis táborban részt vevők is tudnak használni.

Végéhez közeledik a munka

Kálcsis Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy tájékoztatta lapunkat, hogy hamarosan befejeződik a főépület tetőfedése, a nyílászárók beépítése. A pavilonépületek is befejezés előtt állnak, a kerti öntözőrendszer telepítése elkészült, a területrendezési, térburkolási munkák és a játékok telepítése folyamatban van. A tervezett fák egy részét kiültették, a gyepesítési munkák megkezdődtek. Az ötszáz négyzetméter alapterületű főépületben melegítőkonyha, étkező, mosdók, egészségügyi szoba, teakonyha, iroda- és portahelyiségek, a négy pavilonépületben csoportszobák, mosdóhelyiségek kaptak helyet. Ezeken kívül épült még egy szabadtéri foglalkozásokra alkalmas kerti objektum, egy kilátótorony csúszdával, trambulinok, kötélpálya, vizes játszóeszköz, párakapu és sportpálya. Az épületek téli-nyári üzemre készültek: nyáron a szokásos gyerektábor-funkcióval működnek, míg iskolaszezonban bérbe adhatóak különböző célokra.

tabor jatek

Egész évben nyitva áll

A polgármester a Napközis Tábor újjáépítését a Rákóczi Kert – Családok Parkja megújításához hasonlította, amelyet szeretnének egész évben a csepeli családok számára megnyitni és tartalmas programokkal megtölteni. „Örülök, hogy a Kis-Duna-part legszebb részén, természetes környezetében tudtuk megőrizni a Napközis Tábort, amely idén nyár elején nyílik meg a gyerekek részére” – fogalmazott Borbély Lénárd polgármester.

Lass Gábor

Utoljára frissítve: 2021. május 25. kedd, 14:42