Akadálymentesítik a tüdőgondozót Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2020. február 28. péntek, 12:15

tothilona

Központ (ÁEEK) 64 millió forintos támogatásának köszönhetően újabb egészségügyi fejlesztések valósulnak meg a kerületben. A rendelkezésre álló összeget új eszközök beszerzésére és a tüdőgondozó akadálymentesítésére fordítja a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat – tájékoztatta lapunkat dr. Dobák András, az intézmény főigazgatója.

Bár a tüdőgondozót néhány éve felújították, de a kerekesszékkel való bejutás nehézkes és körülményes maradt, az épületben működő lépcsőn járó készülék nem volt biztonságos. A támogatásnak köszönhetően azonban néhány héten belül megoldódik a probléma, korszerű lépcső-felvonót szerelnek fel az intézményben, mely segíti a mozgáskorlátozottak könnyebb bejutását.

 

Új eszközök, betegelégedettség

Ugyanakkor ÁEEK támogatásából új terheléses EKG-készüléket, sebészeti lézerberendezést, laboratóriumi műszereket, automatikus vérnyomásmérőket, a mélyvénás trombózis diagnosztikájához szükséges készüléket és fül-orr-gégészeti eszközöket is vásárol a szakrendelő, melyek hamarosan a páciensek gyógyulását szolgálják. Dobák András egyúttal hozzátette: egy új takarítógépet is beszereztek, így már két készülék gondoskodik a folyosók tisztántartásáról.

 

Az ügyeletet érintő minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatban a főigazgató kifejtette: eddig négy páciens töltötte ki a betegelégedettségi kérdőívet és dobta be a váróban kihelyezett ládába. Ez alapján elmondható, hogy valamennyien pozitívan nyilatkoztak, elégedettek voltak az ellátással. A kérdések például a várakozási időre, a hangnemre, az ellátás körülményeire vonatkoznak, a kérdőívet bárki név nélkül kitöltheti. Dobák András hangsúlyozta: érdemes minden irányú tapasztatot megosztani a szakrendelővel, hiszen csak így kaphatnak átfogó képet az ellátás színvonaláról. A közösségi oldalakon tett panaszok nem tekinthetők hivatalosnak. A minőségbiztosítási rendszert hamarosan kiterjesztik a többi rendelésre, és egy dolgozói elégedettségi kérdőívet is kidolgoznak.

 

PE

Utoljára frissítve: 2020. február 28. péntek, 12:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail