Tovább épülnek az utak a kerületben

Kategória: Fejlesztések 2019. szeptember 20. péntek, 10:49

TBE 4081Három-négy éven belül a főváros valamennyi földútját leaszfaltozzák – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, aki Borbély Lénárd polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatót a Szúnyog és a Medve utca kereszteződésében szeptember 19-én. Csepelen folyamatosan építik az utakat, jelenleg egyebek között a Medve utcát aszfaltozzák le és készítenek járdákat.

Szatmáry Kristóf elmondta, hogy az egész fővárosban folyik az útépítési program. Jelenleg tizennégy kerületben 30kilométeren végzik a munkákat. Az önkormányzatok pályázat útján nyerhetnek pénzt útépítésre. Csepel azok közé a kerületek közé tartozik, amely a legtöbb pályázatot megnyerte.

Borbély Lénárd utalt rá, hogy Csepelen 2010-ben még ötven kilométernyi földút volt, ma viszont már csak harminc. Nemcsak felújítják az utakat, hanem járdákat és az ingatlantulajdonosok kapubeállóit is megépítik. A sikeres fejlesztések nagyrészt annak köszönhetőek, hogy jó az együttműködés a kormány, valamint a fővárosi és a csepeli önkormányzat között. Idén egymilliárd 468 millió forint támogatást kaptak a kormánytól, amely összeget az önkormányzat egymilliárd négyszázmillió forint önrésszel egészítette ki. Nemrég új szerződést írtak alá további csepeli utak megépítésére.