Szigetelik a panelépületeket

Kategória: Fejlesztések 2019. szeptember 19. csütörtök, 10:11

 

naputcaA Nap utca 6-8 szám alatti ingatlan külső szigetelésével, a csillagtelepi városrehabilitáció részeként elindultak a panelfelújítások Csillagtelepen. A program 11 épület megújítását tartalmazza. A munkálatok kezdeti fázisán Borbély Lénárd polgármester és Makray Barbara, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője is jelen volt.

 

Borbély Lénárd polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat egyik fő célja, hogy Csepelen minden panelépület és az összes városrészek megújuljon. A csillagtelepi projekt pedig több szempontból is jelentős. Egyrészt a felújításra elnyert pénzösszeg az eddigi legnagyobb mértékű városrehabilitációs támogatás, másrészt Csepel a főváros egyetlen olyan kerülete, amely már három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikeresen szerepelt.

 

„A projekt infrastrukturális fejlesztéseire elnyert 1,7 milliárd forint Csepel történetében az eddigi legjelentősebb pályázat. A kormánytól elnyert összeghez az önkormányzat 660 milliós saját forrást is biztosít” – mondta a polgármester.

 

A Nap utcai épület összesen 230 millió forintból – ennek fele önkormányzati forrás - kap 15 centiméter vastag szigetelést, valamint a tető hő- és vízszigetelését is megoldják. A teljes projekt során 11 darab társasház (4 és 10 emeletesek), a Jupiter utca-Rakéta utca-Tejút utca által határolt közterület, valamint a Vénusz tagóvoda udvara és kerítése újul meg. A Radnóti Miklós Művelődési Ház környéke is megújul, de nem a fenti pályázat keretében, hanem önkormányzati forrásból.

 

Makray Barbara, a körzet önkormányzati képviselője, Fidesz-KDNP: Örömmel tölt el, hogy a városrehabilitáció a csillagtelepi panelépületek megújításával folytatódik. Nagy eredmény ez Csillagtelepnek, ahol a hetvenes, nyolcvanas évek között épült házak többsége mára megérett az energetikai korszerűsítésre. Köszönöm a kormánynak, a fővárosnak és az önkormányzatnak! Csillagtelep megújulása folytatódni fog!

 

Csepeli városrehabilitációk:

 

Ady lakótelep integrált szociális rehabilitációja

 

A 2012-re megvalósuló projekt során hőszigetelést, fém- és műanyag nyílászárókat kapott összesen 7 épület és parkolófelújítások is történtek. Ezen kívül korszerűsítették a közösségi tereket, barátságosabbá tették a környezetet. Új járdákat építettek, díszburkolattal látták el a gyalogsétányokat, és kutyafuttatót alakítottak ki. A beruházás, amely három évig tartott, 1 milliárd 320 millió forintba került.

 

Csepel Kapuja – Szociális célú városrehabilitáció

 

Több mint 500 millió forintból 6 társasház újult meg 2012 és 2014 között. A Csepel Kapuja néven ismertté vált szociális célú városrehabilitációs program során négyezer itt élő lakókörnyezete újult meg. A fejlesztés összköltsége meghaladta az egymilliárd forintot. A rehabilitációnak köszönhetően a lakások korszerű és energiatakarékos otthonokká váltak, a lakókörnyezet szebb és biztonságosabb lett.

 

Csepel Déli lakóközpont Szociális célú rehabilitáció

 

A program keretében 1,321 milliárd Ft megszépültek a panelházak, újjáéledtek a környékbeli parkok és játszóterek, új kü̈lsőt kapott Csepel főtere, a Szent Imre tér is. A panelfelújítás mellett, a kisgyermekes családoknak ingyenes játszóház kialakításával, az iskolásoknak díjmentes tehetséggondozó foglalkozásokkal, a fiataloknak szabadidős és közösségi programokkal, a munkát keresőknek térítésmentes szakképzésekkel, a rászorulóknak utcai mentorálással segített az önkormányzat.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 19. csütörtök, 13:47