Folytatódnak az útépítések – Befejeződött a Királyerdő út építésének első üteme

Kategória: Fejlesztések 2019. szeptember 12. csütörtök, 11:52

 

TBE 3695Újabb szakaszához érkezett a csepeli önkormányzat kiemelt beruházási projektje, az út-, járda- és csapadékcsatorna-építés a kerületben. Ezúttal a Királyerdő út első ütemének építését fejezték be. A munkálatok során, mintegy 900 méteres útszakaszon, a Hollandi út és a Kövecses utca közötti rész megépítésére került sor és 950 méter hosszon járdát és csapadékvíz csatornát is építettek. A Kövecses utca és a Tihanyi út között ugyanakkor 1500 méteren épült járda. A megújult útszakaszt Borbély Lénárd polgármester és a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselői, Bercsik Károly és Zupkó János ellenőrizték.

 

 

A Királyerdő út építése a második ütemmel a Kövecses és a Tihanyi utca közötti szakaszon, több mint másfél kilométeren elindult. A teljes beruházás összege mintegy 2 milliárd forint, amely a Kormány támogatásával és önkormányzati forrásból valósul meg. A Királyerdő út megépítéséhez Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárása eredményeként összesen 800 millió forintot kapott a kerület.

Emlékeztetőül: idén augusztusban adták át a szintén megújult Popieluszko utcát, amely 600 méteren kapott új útburkolatot. Itt kapubeállókat és másfél méter szélességű járdát is építettek. Az ottani beruházás 50 milliós állami támogatásból és közel 300 milliós önkormányzati forrásból újult meg.

 

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:39