Felújított iskolába költözött át a Jedlik

Kategória: Fejlesztések 2019. szeptember 06. péntek, 11:21

 

iskola

A Jedlik Ányos Gimnázium – átalakításának kétéves időszakára – az egykori Fodor József iskola Tejút utcai épületbe költözött, amit teljesen felújítottak, modernizáltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar kormány nettó 770 millió forintot szánt a teljesen lerobbant oktatási intézmény felújítására, azért, hogy a Jedlikesek alegjobb körülmények között élhessék diákéletüket, a nevelőtestület pedig optimális környezetben oktathasson. Nemrég ülésezett a Jedlik Ányos Gimnázium társadalmi egyeztető fóruma, amelynek keretében bejárták az ideiglenes Tejút utcai intézményt és környékét: egyirányúsított utca, új parkolóhelyek, biciklitároló, megerősített, kamerás riasztórendszer, teljesen felújított tantermek, folyosók, korszerű világítás, új bútorok, német technológián alapuló, légkondicionált konténertermek várják a diákokat és tanárokat. Az építtetők folyamatosan egyeztettek az iskolavezetéssel, a tantestülettel és a diákönkormányzattal.

 

A társadalmi egyeztető fórum arra kéri az önkormányzatot, a tantestületet, a diákokat és a szülőket, hogy a szorgalmi időszakban is működjenek együtt, vigyázzanak az iskolai környezetre, segítsenek az esetlegesen felmerülő nehézségek leküzdésében.

 

A Jedlik Ányos Gimnázium teljes modernizálása a csepeliek, sőt az egész magyar köznevelés közös ügye, a sikeres megvalósítás közös felelősségünk – hívták fel rá a figyelmet.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 06. péntek, 11:31