Szemmel látható marad a változás

Kategória: Fejlesztések 2019. szeptember 05. csütörtök, 15:41

 

valtozas

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak. Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta el a Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, többség a fővárosban és a képviselő-testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását.

 

Második interjúnkban a biztonságunkról, pihenésről és kikapcsolódásról, a piacról, égető problémákról beszéltünk. Az elmúlt években messze átlag feletti volt Csepel felértékelődése. Egy kisebb csepeli lakás négy-hat millió forinttal ér többet, mint öt éve. Ezt alátámasztja, hogy szemmel látható a fejlődés. Amikor azzal támadnak, hogy túl látványosak a fejlesztések, azt mondom, hogy erre nálunk is szükség van. Talán nem fontos a külső akkor is, amikor társat választunk? A külcsínre továbbra is törekedni fogunk– emelte ki Csepel polgármestere.

 

A közbiztonság növelése kiemelt cél. A rendszámfigyelő kamerákkal csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma. A térfigyelő kamerák megelőzésre jók: az a legjobb, ha egy bűncselekmény meg sem történik. Autókat, bicikliket, robogókat adunk az utcákon szolgáló rendőröknek. Járőrszolgálatokat fizetünk a problémás helyeken. A központban például az alkoholfogyasztás okoz gondot, főként éjszaka. A rendszerváltás óta mi voltunk az elsők, akik ez ellen felléptünk. Hamarosan, egy új törvénnyel korlátozni tudjuk az alkoholárusítás idejét. 2010 után ugyanitt megszüntettük a „kőfalnál” a bolhapiacot, és folyamatos a járőrözés a Sétáló utcánál. A piacot 2002-ben újították fel. Sajnos a beépített anyagok rossz minőségűek. Túl sok a farost lemez, főként a tetőben, ami szétázott. Télen túl hideg, nyáron túl meleg, gépészet nincs hozzá, 2002- ben kihagyták. Elkezdtük a piac fejlesztését, amit folytatni fogunk, mert szeretnénk kényelmesebbé tenni az árusoknak, vásárlóknak egyaránt.

 

A parkolási lehetőségeket is bővítjük. Szomorú, hogy dühöt váltott ki az ellenzékből a csillagtelepi szabadidőpark építése. Pedig teljes egészében fővárosi pénzből készül. Ez a kötözködés szomorított el a legjobban az elmúlt években. A kalózhajós játszótér bővítését a Párbeszéd képviselője javasolta. A buszvárók építését az LMP képviselője.

 

A problémás nyárfák kivágása és nemes fákra cserélése a Jobbik kérése volt. Mi nem azt néztük, hogy ki mit javasol, hanem hogy mi a javaslat. Ehhez képest azzal is támadtak, hogy nem figyelünk az ellenzékre. Ez így méltatlan. Húsz évig hallgattuk azt is, hogy milyen fontos az egészséghez a sport, a pihenés. Most meg azt hallgatjuk, hogy szégyelljük magunkat, mert a csepeliek normális körülmények között focizhatnak, kézilabdázhatnak, úszhatnak, kenuzhatnak, és igen, birkózhatnak is. Szerintem a sport, az aktív pihenés pártfüggetlen és jó dolog – emelte ki Borbély Lénárd polgármester. • TK

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 05. csütörtök, 15:57