Megújult a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő

Kategória: Fejlesztések 2019. szeptember 03. kedd, 09:47

 

rendelo

Átadták a kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelőt. Az önkormányzat több mint 156 millió forinttal járult hozzá a 180 millió forintos beruházáshoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere beszédét azzal kezdte, hogy az önkormányzat 2010 után együttműködve a magyar kormánnyal és a fővárosi önkormányzattal számos fejlesztést valósított meg, amelynek köszönhetően Csepelt már nem az utolsó kerületek között tartják számon. Példának hozta fel a Rákóczi Kertet, amely más kerületekből is vonzza a látogatókat. Kitért arra, hogy hamarosan kezdetét veszi a IV. Városrehabilitációs Program, amely már a harmadik panel-rehabilitáció lesz, amelyet ez a városvezetés hajt végre. Ezután felsorolta a kerületi egészségügyi fejlesztéseket. Elmondta, bár a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatot az önkormányzat 2006-ban felújította, az épület klimatizálása elmaradt, amely 2018-ban, az önkormányzat finanszírozásával valósult meg. Az előző ciklusban megújult a Királyerdei háziorvosi rendelő, és több ingyenes védőoltást tettek lehetővé. Majd ismertette az Egészséges Budapest Program főbb elemeit, amely szerinte Csepel életében az eddigi legnagyobb egészségügyi beruházás. A kétmilliárd forint értékű programnak köszönhetően – amelyhez az önkormányzat 191 millió forinttal járul hozzá – a Vermes Miklós utcai telephely földszintjén egy gyermekpulmonológiai rendelőt alakítanak ki és elindul a felnőtt tüdőgyógyászati szakrendelés, valamint megújul a belgyógyászati szakrendelés és a sürgősségi ambulancia is. Bevezetik a kúraszerű ellátást, és mentálhigiénés központot alakítanak ki. A Görgey Artúr téri telephelyen pedig egynapos sebészetet hoznak létre és digitalizálják a radiológiát. Továbbá az önkormányzat mintegy félmilliárd forint értékben új orvosi eszközöket is vásárol. 

Az átadáson felszólalt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki európai színvonalú rendelőintézetnek nevezte a felújított rendelőt. Elmondta, Borbély Lénárd személyében egy gondos, a kerületét szerető és ismerő vezető áll a kerület élén, aki a forrásokat kifogástalanul használja fel. Megjegyezte, végre nem arra kell a városvezetésnek koncentrálnia, mint 2010 előtt, hogy hogyan fizesse vissza az adósságot, hanem arra, hogy milyen célokra használja fel a forrásokat.

A Táncsics Mihály utcai rendelő és gyógyszertár külső felújítása 51,5 millió forintba került, amelyhez az önkormányzat több mint 24 millió forint támogatást nyert el. A belső felújítást az önkormányzat saját erőből finanszírozta, amely 128 millió forintba került. Mindkét épületet új, energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókkal szerelték fel. Megtörtént a burkolatok, a vizesblokkok, a gépészeti berendezések cseréje, öltözőt és fektetőt alakítottak ki. Megújultak az elektromos vezetékek és a légkondicionáló is, továbbá új informatikai- és betegirányító rendszert is telepítettek.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 03. kedd, 12:11