Elkészült a Rákóczi Kert külső parkolója

Kategória: Fejlesztések 2019. augusztus 05. hétfő, 14:22

DSC 0202A környék lakóival történt egyeztetést követően összesen 58 férőhelyes parkolót alakítottak ki a Rákóczi Kert mellett a csepeli önkormányzat beruházásában. A halszálkás elrendezésű, térkő burkolattal ellátott parkolókat mától lehet használni.

Mint ismeretes, megnyitása óta hatalmas népszerűségnek örvend a Rákóczi Kert - A Családok Parkja. Ez azzal járt, hogy megnövekedett a környéken parkoló gépkocsik száma, mindez pedig zsúfoltságot okozott a Rákóczi téren. A parkolási gondok enyhítése végett Borbély Lénárd polgármester indítványozta, hogy a Rákóczi Kert bal oldalán, vagyis a Széchenyi István és a József Attila út közötti szakaszon halszálkásan kialakított parkolót hozzanak létre. A témával kapcsolatban május 28-án lakossági fórumot is tartottak.

A parkoló és a hozzá tartozó járda mára elkészült. A polgármester a helyszínen történő bejárás során elmondta, arra kéri az autósokat, hogy a parkolókat használják és ne a házak előtti úttestet. Továbbá kéri, arra is figyeljenek oda, hogy a halszálkás parkolásnál ne hajtsanak rá a járdára, mert akadályozhatják vele a gyalogosokat vagy a babakocsival közlekedőket.