Fejlődik a kerület

Kategória: Fejlesztések 2019. július 11. csütörtök, 11:58

csepelfejlodik

Az Infostart cikke szerint, amely az OTP Lakóingatlan Értéktérkép adatait használta, tavaly 18 százalékkal drágultak országos szinten a lakóingatlanok, és úgy tűnik, idén is kitart ez a folyamat. Az egyik legnagyobb árnövekedés Csepelen volt, ez pedig nem lehet független a kerület látványos fejlődésétől.

A cikk szerint az idei toplisták élén várhatóan ismét láthatunk majd olyan térségeket, városokat, kerületeket, ahol a 25-30 százalékot is elérheti az éves árnövekedés üteme. Belváros-Lipótváros a legdrágább kerület. Itt a négyzetméterenkénti átlagár 860 ezer forintra tehető, ez 2017-hez képest közel 25 százalékos növekedés. A budapesti átlagárnál kétharmaddal voltak drágábbak itt az ingatlanok 2018-ban. Azonban ütemesen drágulnak a peremrészek, így Csepel is.

És talán nem véletlenül. Az elmúlt években a Borbély Lénárd polgármester által vezetett önkormányzat milliárdos fejlesztéseket hajtott végre. Sikerült megújítani a Szent Imre teret, őszre valamennyi bölcsőde és óvodaudvar megújul, 2020- tól pedig minden általános és középiskolát felújítanak.

Újjávarázsolták a Kis-Duna- partot, megújult a Daru- domb, a sétány, kiépült a közvilágítás, folytatódik a Kis-Duna-part fejlesztése, és a napközis tábor felújítása. Csepel igazi családbarát kerületté vált, ahol kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek, a családok és az idősek. Mindez vonzóvá tette Csepelt. Az Infostart cikke szerint, noha a kerület hátulról a harmadik helyen állt tavaly a városrészek árlistáján, az árnövekedési rangsorban második helyezést ért el, harmincszázalékos drágulással. Ennél meredekebb áremelkedést csupán az egyik fő befektetési célpont, a belvárosi VII. kerület könyvelt el, összességében 32 százalékos drágulással.

TK

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail