Popieluszko utca: kezdődik a felújítás

Kategória: Fejlesztések 2019. június 13. csütörtök, 14:30

popiA nyári szünet első napján, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása. A beruházások ideje alatt félpályás útlezárásra és egyirányúsításra lehet számítani a Vágóhíd utca felől az Árpád utca irányába, tehát a belváros felé.

Lezárják a Deák Ferenc és a Károli Gáspár utcát, a Popieluszko utca felőli részen. A dél felé irányuló forgalom így jellemzően a Táncsics Mihály utcára, kisebb részben a Bajcsy-Zsilinszky útra tolódik át.

Az önkormányzat szerette volna megoldani, hogy a Popieluszko utca egyirányúsítása a csúcsforgalomnak megfelelően változzon (reggel észak felé, délután dél felé), erre azonban nem adtak engedélyt. Az útfelújítást tavalyra tervezte a kerület, ám az M0-s akkori fejlesztési munkái, és a kialakult hatalmas dugó miatt akkor el kellett halasztani. A helyzet most se sokkal jobb – jelenleg is folynak fontos fejlesztések az M0-s csepeli szakaszán –, ám a munka elodázhatatlan. Így a nyári szünetben lecsökkenő autóforgalmat próbálják kihasználni. Furcsa, de még egy ilyen állapotú és fontosságú út felújításának is vannak ellenzői. Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Popieluszko utca „gyér forgalmú, és a kerület átmenő közlekedését egyáltalán nem befolyásolja”, ezért ellenzik az út rendbetételét.

Milyen munkák várhatók?

A leromlott útpályát 660 méter hosszan újítják fel a Vágóhíd utca és az Árpád utca között. Új aszfaltburkolat kerül a teljes szakaszra, ezen felül két helyen, 110-110 négyzetméter nagyságú területen, a teljes pályaszerkezetet is felújítják. Részleges, kétoldali járdafelújítás is megvalósul, összesen 550 méteren. A meglévő csapadékvízelvezető- rendszert is felújítják, továbbá 13 új szikkasztókutat építenek. A munkálatok várhatóan még a tanév kezdéséig befejeződnek.

Czibulyáné Szonday Szilvia, a terület önkormányzati képviselője:

Kerületünk kiemelt programja az útépítés. A Popieluszko utca rendelkezik szilárd útburkolattal, azonban rossz minősége miatt szükséges a felújítása. 2017 decemberében 50 milliós Kormánytámogatást kapott a kerület, de a felújítás nagyobb részét a csepeli önkormányzat finanszírozza. Remélem, hogy a munkák befejezésével egy korszerű, új úttal gazdagodik a kerületünk. Az útépítés idejére kérjük a közlekedők megértését és türelmét.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail