Milyen fejlesztések várhatók a Tejút utcában?

Kategória: Fejlesztések 2019. június 07. péntek, 11:50

tejutTervegyeztető lakossági fórumra várták június 1-jén a Tejút utca melletti park környékének lakóit. A Főkert Zrt. szabadidős zöldfelület terveit készítette el erre a területre, erről mondhatták el véleményüket a környékbeliek. Az egész napos rendezvényre a tervezett beruházás helyszínén, a Rákóczi u. – Tejút u. – Rakéta u. által határolt parkban került sor.

A szervezők több csoportban mutatták be a terveket: mindenki elmondhatta a véleményét. A korábban a Kozmosz sétányra álmodott funkcióbővítés lakossági kérésre került az új helyszínre, és ahogy a rendezvényre kilátogatók szavaiból kiderült: szinte mindenki örül neki, hogy itt végül sikerült jó helyet találni a fejlesztésnek.

Az új családi szabadidős parkban a tervek szerint lesz kosárlabdára és futballra is alkalmas multifunkciós sportpálya, kültéri fitneszlehetőség fiataloknak és idősebbeknek, pingpongasztalok, egy 380 méteres futókör, a kisebbek számára űrhajós tematikájú játszótér.

A legtöbb résztvevő örült annak, hogy a parkban rengeteg zöldterület marad, szemetesek és padok is bőségesen kerülnek ide, sok új fa szolgál majd árnyékkal, és még egy nyilvános vécére is gondoltak a tervezők. A résztvevők a park házirendjére is javaslatot tettek. A most elhangzott ötletek birtokában a Főkert tervezői hamarosan véglegesítik a terveket, nyár vége felé pedig már akár a kivitelezés munkálatai is megkezdődhetnek.

A programra Borbély Lénárd polgármester és Balogh Ernő önkormányzati képviselő is kilátogatott.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail