Borbély Lénárd polgármester: „megépítjük mi magunk”

Kategória: Fejlesztések 2019. június 07. péntek, 11:37

strand kepoAzon dolgozom, hogy mielőbb elkészüljön a strand, és teljes egészében használhassa mindenki – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a csepeli fürdő későbbi nyitásának okairól, a napközis tábor területén zajló milliárdos beruházásokról és a Királyerdei Művelődési Ház szomszédságában tervezett boltról is beszélt lapunknak.

A polgármester elmondta: két év alatt összesen közel nyolcszázmillió forintot fordítanak strandfejlesztésre. Ezt levonják a bérleti díjból, így nem kell befizetni a fővárosnak: ezért éri meg a fejlesztés. 2018-ban három új csúszdát kapott a fürdő, egy különleges spray-parkot és egy homokos röplabdapályát is építettek. A strand ezenkívül új kültéri fitneszparkkal gazdagodott, a központi gépházat modernizálták, idén pedig egy vadonatúj fogadótér kialakítása van napirenden.

Olcsóbb lesz a belépő, amíg a munkák tartanak

Az idei felújításhoz az önkormányzat közbeszerzést írt ki, a tervek határidőre elkészültek, a munkálatok időben elindultak. A vállalkozónak május 31-éig kellett volna elkészülnie a beruházással. Már eddig is csúszásban voltak, a múlt héten azonban a cég váratlanul levonult a strand területéről. A polgármester felháborítónak tartja, hogy ezt meg merik tenni egy kerülettel. Szerencsére eddig egy fillért sem fizettek ki a cégnek. „A vállalkozóval szemben a károkat érvényesíteni fogjuk, a jogi lépéseket megtesszük, mostantól pedig saját beruházásban folytatjuk a csepeli strand épületeinek felújítását”.

Valószínűleg a nyári szezon alatt – a nyitvatartás mellett – várható elkerített munkaterület. De a strand – ahol most a munkálatok jelenleg 35-40 százalékos készültségi szinten vannak – mindenképp megnyit nyáron, és az összes medencéje használható lesz. „Tudom, hogy vannak és lesznek olyanok, akik már most a tenyerüket dörzsölik és politikai hasznot remélnek ettől a helyzettől, de a vállalkozó trehány hozzáállása nem csak az önkormányzatot, hanem minden csepeli strandolót érint. Azon dolgozom, hogy mielőbb elkészüljön a strand, és teljes egészében használhassa mindenki” – hangsúlyozta a polgármester, aki most a csepelieket ért károkat enyhítendő, egy erőteljesen csökkentett belépőjegyárra tesz javaslatot a strand teljes befejezéséig. Összegről egyelőre nincs információnk.

Minden a gyerekeké

A polgármestert a napközis tábor területén zajló munkálatokról is kérdeztük. A tábort, sok más önkormányzati tulajdonhoz hasonlóan, még a szocialisták adták el egy befektetőnek, elherdálva ezzel a csepeliek egyik jelentős vagyonelemét. A Borbély Lénárd vezette önkormányzatnak sikerült visszaszereznie a területet. „Ne legyenek kétségeink: ha visszajönnének a szocialisták, a teljes Kis-Duna-partot beépítenék lakóparknak. A csepeliek érdekei helyett őket mindig is a nagy üzleti lehetőségek foglalkoztatták”.

A napközis tábor most újra a gyerekeké lesz. A beruházás kapcsán megtudtuk: Csepel egy fővárosi pályázaton nyert el több száz millió forintos támogatást, ehhez az önkormányzat jelentős önrészt biztosított. Az építkezés hamarosan indul. Ugyanakkor egy, a Magyar Labdarúgó Szövetség által finanszírozott nagyméretű futballpálya már most a gyerekek rendelkezésére áll a tábor mellett. A területen történt fakivágásokkal kapcsolatban a polgármester elmondta, hiába háborognak a szocialisták, ők is megszavazták a döntést. Azt azonban fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy csak olyan fákat vágtak ki a tábornál, amelyek allergének. „Ugyanakkor az összes fővárosi kerület közül Csepel ültette a legtöbb fát: 2011 óta közel tízezret. Erre pedig büszkék lehetünk” – tette hozzá.

Végül a Királyerdei Művelődési Háznál tervezett bolttal kapcsolatban Borbély Lénárd elmondta: a Szent István út és a Toboz utca közötti hatezer négyzetméteres telek hasznosítására annak idején pályázatot írt ki az önkormányzat, amelynek feltételeként szabta, hogy ott egy korszerű kereskedelmi és szolgáltató funkcióval rendelkező, a lakosság igényeit messzemenőkig kielégítő épület jöjjön létre. Itt az élelmiszer- és a kiskereskedelmi funkció mellett postai szolgáltatást is igénybe lehet majd venni. Az értékesítés azóta megtörtént, a beruházón múlik, mikor indulnak a munkálatok. A polgármester bízik abban, hogy hamarosan ezzel kapcsolatban is jó hírrel tud szolgálni a csepelieknek. • TK

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail