Közel 10 ezer fa: ennyivel bővült a faállomány Csepelen

Kategória: Fejlesztések 2019. április 03. szerda, 13:59

56232283 2581665281847047 5868313296557309952 nA csepeli önkormányzat számára kiemelten fontos a zöldterületek karbantartása és bővítése. Ennek jele, hogy közel 10 ezer fával gyarapodott a faállomány a kerületben 2011 óta. Egy nagyszabású projekt, a Csepel „Zöld Sziget” program keretében ugyanakkor 2020-ig kétezer új fát terveznek ültetni - a legtöbbet a fővárosi kerületek közül.

A csepeli önkormányzat fásítási programja immáron nyolcadik éve az egyik legnagyobb projekt a kerület életében. És korántsem eredménytelenül: az indulás óta összesen 9177 darab fát ültettek el, ami a tervek szerint további kétezerrel gyarapszik 2020-ig. Mint kiderült, egyik fővárosi kerület sem ültet annyi fát, mint idén Csepel.

Mindez annak köszönhető, hogy az önkormányzat beruházásai során évek óta kiemelt figyelmet szentel a fásításra, a megfelelő zöldfelületek kialakítására. Elég ha csak a hatalmas zöldfelülettel rendelkező megújult Akácfa utcai Kiserdőre, a Tamariska dombra, a Daru-dombra, vagy éppen az újjávarázsolt Kis-Duna-partra gondolunk, amelyek mára a csepeli családok legkedveltebb kikapcsolódási helyszíneivé váltak. Ugyanakkor frissen ültetett fákkal a kerületben mindenhol lehet találkozni, úgy, mint a bölcsődék, óvodák udvarán, de jellemzően a főútvonalak mentén, például a Hollandi út, a Csepeli út és a Görgey tér környékén. A Zöld Sziget Program részeként továbbá nagy siker lett a kerület gyümölcsfa programja, ami a kertészkedés népszerűsítése és a környezettudatos gondolkodás érdekében született meg.

A nagyszabású faültetési programot idén is folytatja az önkormányzat. Az ennek keretében felújításra kerülő közterületek páratlan zöldfelületet kapnak. Megújul a Brenner János park teljes növényzete, a Radnóti Miklós Művelődési Ház melletti parkot ugyanakkor vadonatúj növénytakaróval látják el. Itt árnyas pihenőhelyek is lesznek. Nem mellékes az sem, hogy az intézmények mögötti zöldterületen egy játszóhely és fitneszpark is helyet kap, de a korszerű köztéri bútorok telepítése mellett kiépítik a köz- és díszvilágítási hálózat is.

Az önkormányzat faültetési programja információink szerint legközelebb a Vércse és a Duna utcánál folytatódik.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail