Fejlesztési terveken módosít a kerület Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2018. október 10. szerda, 14:52

dagi csardaBruttó 470 millió forintra becsüli a tervezői értékbecslés a Daru domb melletti Dagi étterem felújítását és közvetlen környezetének kialakítását, ami az építőipari áremelkedés miatt tovább növekedhetne. Ezért a kerület vezetése úgy döntött,hogy az épületet inkább elbontják. A dombnál nyilvános toalett épül, a fennmaradó pénzt pedig útépítésre fordítják. Ábel Attila alpolgármester fejtette ki, miért módosulnak a fejlesztési tervek.

A csepeli önkormányzat a felelős gazdálkodásnak köszönhetően minden 2010 előtti adósságát törlesztette. Emellett több milliárd forintot költött a kerület az elmúlt években fejlesztésekre, amit rendszerint pályázati pénzekkel bővítenek. A legtöbb közpénzt útépítésekre, óvodák, orvosi rendelők és más intézmények felújítására, városrehabilitációra, infrastrukturális fejlesztésekre fordítja Csepel. De a közterületek is megszépültek. Köztük van a Tamariska domb vagy a Kis-Duna-part is. Utóbbin kiépült és vadonatúj közvilágítást kapott a parti sétány. A kalózhajós játszótérrel, a BMX és gördeszka pályával, fitnesz parkkal magas színvonalú közösségi tér jött létre Csepel legszebb parkjában.

 

Tervezték a Daru-domb melletti Dagi étterem épületének felújítását is. – „Azért vásároltuk meg a romos ingatlant, mert a Daru domb szégyenfoltja volt. Egy magas színvonalú vendéglátóhelyet szerettünk volna kialakítani a csepeliek kedvenc kikapcsolódási helyszínén. Az építőiparban ugyanakkor az elmúlt években robbanásszerű drágulás volt. 2018 elején a tervezői költségbecslés szerint bruttó 470 millió forint lenne a Dagi felújítási költsége. A drágulás miatt a költségek még tovább emelkedhetnének. Borbély Lénárd polgármester javaslatára ezért úgy döntöttünk, hogy inkább útépítésre költjük a közpénzt” – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester. A környéket elcsúfító épület bontása után a Daru dombon nyilvános illemhelyet építenek, amire viszont itt nagy szükség van. A megtakarított pénzből csatornázással együtt körülbelül egy kilométer utat lehet építeni – emelte ki az alpolgármester.

 

Toalettet az arra sétálók is szeretnének. Olyan vendéglátóhely szóba sem jöhetett, amiből idővel kocsma válna. Ezt Borbély Lénárd polgármester a környéken élők nyugalma és biztonsága érdekében eleve megtiltotta. Ha ugyanis az épület felújítása csak a legalapvetőbb szinten teljesülne, kiadni sem lehetne magas színvonalú vendéglőnek – húzta alá Ábel Attila.

Utoljára frissítve: 2018. október 11. csütörtök, 09:13